Republika Srpska

5 novih presretača na bh. cestama

Cilj je da se na ovaj način spriječi prekoračenje brzine kretanja vozila u prometu, što je i najčešći uzrok teških prometnih nesreća.
AutoMoto / Flash | 17. 08. 2020. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske priopćilo je da od danas na putevima ovog bh. entiteta se nalazi još pet neobilježenih službenih vozila sa ugrađenim radarskim kamerama, piše Avaz.

Cilj je da se na ovaj način spriječi prekoračenje brzine kretanja vozila u prometu, što je i najčešći uzrok teških prometnih nesreća.

U kontrolama prometa na putevima RS-a aktivno je ukupno sedam presretača (dva presretača su aktivna još od srpnja 2019. godine), a očekuje se da će u narednom razdoblju biti završena ugradnja mobilnih radara u još pet službenih vozila MUP-a RS.

U pitanju su suvremeni uređaji koji imaju mogućnost da mjere brzinu kretanja vozila u dolaznom i odlaznom smjeru, odnosno brzinu vozila sa kojima se mimoilaze i brzinu vozila iza kojih se kreću u istom smijeru.

Radarski uređaj koristi 3D radarsku tracking antenu, kao i odgovarajuće kamere za detektiranje registarskih tablica i prekršaja, te ima mogućnost rada u dva moda, mirovanju i pokretu. Svaki prekršaj evidentira se fotografijom i videom zapisom.

Kopirati
Drag cursor here to close