Fittipaldi

1000 kilograma, 600 konja te karbonska šasija, dovoljno zar ne?

AutoMoto / Flash | 14. 02. 2017. u 11:12 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno smo saznali kako će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu biti predstavljen novi najavni koncept službenog imena Fittipaldi Motors EF7 Vision Gran Turismo za čiji je dizajn odgovorna talijanska dizajnerska kuća Pininfarina, a za tehnička rješenja njemački sportski specijalist HWA, dok iza cijelog projekta stoji Emerson Fittipaldi dvostruki prvak Formule 1 i pobjednik Indianapolisa 500.

Sada je objavljen još jedan teaser te smo saznali kako će ovaj automobil imati monocoque šasiju i karoseriju izrađenu od ugljičnih vlakana. Masa vozila će se kretati oko 1000 kg, a pokretat će ga atmosferski V8 snage preko 600 KS.

Navodno će se raditi o jedinstvenom motoru i mjenjaču, no s obzirom da HWA surađuje s Mercedesom za pretpostavit je kako bi tehnologija mogla doći od ovog njemačkog proizvođača.

Fittipaldi je izjavio kako mu je cilj bio osmisliti automobil koji će svojim vlasnicima pružiti pravu strast i adrenalin, no i automobil koji će praštati greške vozačima svih razina iskustva i sposobnosti. Također, dodao je i da bi EF7 trebao biti pouzdan te vlasnicima omogućiti niske troškove održavanja. Dakle, iako će u Ženevi biti predstavljen konceptni model još jednom je potvrđeno da će EF7 u serijsku proizvodnju, no vjerojatno će se raditi o vrlo ograničenoj seriji., piše Autonet

Kopirati
Drag cursor here to close