Formula 1

Wehrlein: Ne želim dosađivati Mercedesu, ali...

AutoMoto / AutoMoto Sport | 06. 12. 2016. u 08:38 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijemac Pascal Wehrlein vjerojatno drži pole position u utrci za upražnjeno mjesto u Mercedesu, čega je zasigurno svjestan.

Pomalo nenametljivo, ali ipak čvrstog stava, u javnost je izišao s komentarima vezanim za potencijalno novo radno mjesto, nastalo šokantnim umirovljenjem svjetskog prvaka Nice Rosberga.

“Momčad zna da bih volio voziti za njih, testovi koje sam odvezao za njih prošli su odlično”, rekao je Wehrlein, koji je u debitanstkoj F1 sezoni Manoru donio jedini bod i u devet posljednjih GP vikenda četiri puta prošao u drugu kvalifikacijsku rundu, Q2.

“Ali ne mogu ih sada nazvati i pitati 'što se događa'? Ne želim biti dosadan. Sada mogu samo čekati”, dodao je Mercedesov bivši junior.

Pascal se po mnogima u profil poželjnje zamjene za Rosberga uklapa iz više razloga, a jedan od snažnijih argumenata činjenica je da kao i dalje neetablirani vozač ne bi predstavljao prijetnju trostrukom oprvaku Lewisu Hamiltonu.

Naime, Mercedes se već donekle opržio uparivanjem snažnih ega sa Nicom i Lewisom, a sigurno su primijetili i rat u McLarenu, u kojem su se 2007. na različitim stranama našli Hamilton i još jedan vozač koji se spominje kao potencijalna Rosbergova zamjena - Fernando Alonso.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close