''Šteta, ali razumijem ga''

Vettelov otac otkrio stvarni razlog za kraj karijere

''Povrijedilo ga je to što je morao voziti na samom začelju. To je sigurno pokrenulo njegovu odluku", objasnio je Vettelov otac Norbert u izjavi za RTL.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 29. 07. 2022. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četverostruki svjetski prvak Formule 1 Sebastian Vettel iznenadio je svjetsku javnost izjavom da završava karijeru na kraju sezone, a njegov otac Norbert otkriva i pozadinu te odluke i koji je stvarni razlog povlačenja.

Vettel, koji je nedavno napunio 35 godina, je u Formuli 1 debitirao 2007. godine, a četiri puta je za volanom Red Bulla od 2010. do 2013. godine bio svjetski prvak.

U 289 dosadašnjih utrka vozeći za BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari i Aston Martin pobijedio je 53 puta. Sa 13 pobjeda 2013. je rekorder Formule 1 po broju pobjeda u jednoj sezoni, a također je i najmlađi šampion Formule 1 u povijesti sa 23 godine i 134 dana.

Također, s Alainom Prostom je na diobi četvrtog mjesta na listi najtrofejnijih vozača Formule 1.

Ispred njega su još samo Juan Manuel Fangio (5), Michael Schumacher (7) i Lewis Hamilton (7). S tim u vezi, teško je podnio činjenicu da je često na samom začelju utrke i u Austriji se dogodila presudna odluka.

"Šteta, ali razumijem ga... Imao je nevjerojatnu karijeru, ali u Austriji je dotaknuo najnižu točku. Povrijedilo ga je to što je morao voziti na samom začelju. To je sigurno pokrenulo njegovu odluku", objasnio je Vettelov otac Norbert u izjavi za RTL.

Nagađa se da u Aston Martinu preferiraju dovođenje iskusnijeg vozača, ali to nije konačna odluka. Na listi trenutno pored iskusnih ima i mlađih vozača. Za sada se spominju Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Mick Schumacher, Alexander Albon, Pierre Gasly, Oscar Piastri i Nyck De Vries.

Kopirati
Drag cursor here to close