Incident s Hamiltonom

Vettel prošao bez dodatnih kazni za divljanje u Bakuu

AutoMoto / AutoMoto Sport | 04. 07. 2017. u 11:41 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O incidentu u Bakuu, gdje je Sebastian Vettel namjerno udario u Mercedes Lewisa Hamiltona, pričalo se intenzivno sve do jučerašnjeg zasjedanja disciplinskog tijela FIA-e koje je Nijemca oslobodilo potencijalnih dodatnih kazni. 

Podsjećamo, Hamilton je na utrci za VN Azerbajdžana za vrijeme sigurnosnog automobila naglo zakočio, zbog čega se Vettel zabio u njegov stražnji kraj, za što mu se osvetio - namjerno izazvaši sudar nakon toga. 

Djelovalo je kao da se situacija otela kontroli, Formula 1 je ušla u boksačke vode, zbog čega se Vettel, iako kažnjen za vrijeme utrke, našao pred sudom. 

Službeno se ispričao, oslobođen je daljnjih optužbi, a reakcije su na tu presudu u najmanju ruku podijeljene - mnogi smatraju da se Nijemac provukao, da je trebao biti žešće kažnjen zbog divljanja. 

Tu je jako do izražaja došla moderna Formula 1, pomalo dosadna, previše korektna, sterilna, a da nije uvijek tako bilo pokazat će vam video iz 80-ih, u kojima su se nesuglasice rješavale - šakama. 

Nelsonu Piquetu nije se svidjelo kako ga je Elio Salazar na Hockenheimu izbacio sa staze pa mu je, bez sudskog uplitanja, objasnio u čemu je problem. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close