Kvalifikacije za subotnju sprint utrku

Verstappenu pole, Hamilton u zaštitnoj ogradi

Treći dio kvalifikacija je obilježio Lewis Hamilton koji je na pet i pol minuta prije kraja izletio u zavoju broj sedam, što je izazvalo crvenu zastavu. Britanac je uništio poprilično bolid Mercedesa ali je prošao bez ozljeda.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 09. 07. 2022. u 01:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada imamo sprint utrku kao jednu vrstu kvalifikacija, onda sve ono što se događa na stazi u petak ima svoju puno veću težinu nego što je to slučaj sa slobodnim treninzima.

U kvalifikacijama za današnju sprint utrku, na kraju je najbolje vrijeme aktuelni prvak Max Verstappen u bolidu Red Bull. Nizozemac je vodio izuzetno zanimljivu borbu za vozačima Ferrarija i na kraju je završio ispred njih.

Charles Leclerc je imao zaostatak 29 tisućinki sekunde, Sainz malo nešto više (82 tisućinke). Iza leđa dva Ferrarija je i drugi bolid Red Bulla, onaj Sergija Pereza. Meksikanac je ipak malo kasnio za svojim momčadskim kolegom preko četiri desetinke sekunde.

S obzirom na vrlo kratki krug staze Red Bull Ring, vozači nemaju previše vremena za popravni, posebno oni koji se muče u posljednje vrijeme. Poput Ricciarda u McLarenu, Vettela i Strolla u Aston Martinu, Zhoua u Alfi i Latifi u Williamsu. Ovo su vozači koji su ostali u Q1.

Njima su se nakon drugog dijela priključili Gasly, Albon, Bottas, Tsunoda i Norris.

Treći dio kvalifikacija je obilježio Lewis Hamilton koji je na pet i pol minuta prije kraja izletio u zavoju broj sedam, što je izazvalo crvenu zastavu. Britanac je uništio poprilično bolid Mercedesa ali je prošao bez ozljeda. U nastavku nakon desetominutne pauze, Russell je izgubio kontrolu nad svojim Mercedesom u posljednjem, desetom zavoju i pogodio stražnjim krajem u barijeru pokraj staze što je označilo katastrofalan kraj kvalifikacija za Mercedes.

Russell je ipak na kraju peti, Hamilton deseti. Između dva Mercedesa u punom boljem raspoloženju kraj kvalifikacija su dočekali šesi Ocon i deveti Alonso, te opet vrlo dobri vozači Haasa, sedmi Magnussen i osmi Mick Schumacher.

Kopirati
Drag cursor here to close