NIzozemac spušta loptu

Verstappen: Dalek je put do kraja prvenstva

"Dalek je put do kraja prvenstva. Naravno, sve izgleda dobro po nas, ali znam da se sve brzo može okrenuti u korist Mercedesa, " kaže Verstappen.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 09. 11. 2021. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja sezone u Formuli 1 ostale su još četiri utrke, vodeći Max Verstappen ima 19 bodova prednosti ispred Lewisa Hamiltona. Narednog vikenda se vozi VN Brazila, pa smo redom u Qataru, Saudijskoj Arabiji i na kraju u Abu Dhabiju.

Nizozemac je ostvario devet pobjeda i vrlo je blizu naslova svjetskog prvaka, međutim daleko od toga da je pitanje svjetskog prvaka već odlučeno. I sam Verstappen kaže da još uvijek ne razmišlja o naslovu. U Meksiku je Verstappen diktirao tempo od početka do kraja utrke i nikada pobjeda nije dovedena u pitanje.

"Dalek je put do kraja prvenstva. Naravno, sve izgleda dobro po nas, ali znam da se sve brzo može okrenuti u korist Mercedesa. Veselim se Brazilu, imam lijepe uspomene na Brazil".

Što se tiče same utrke u Meksiku, Nizozemac je istako:

"Znao sam da je start jako važan, bili smo trojica jedan pokraj drugoga u jednom trenutku, a ja sam bio na idealnoj liniji pa sam mogao kasnije kočiti i prijeći u vodstvo. Nakon toga sam mogao voziti svoju utrku, brzina je bila jako dobra i mogao sam nastaviti graditi prednost. Zaustavljanja u boksu bila su savršena i bolid je bio dobar tijekom cijele utrke, što je bilo ključno" kaže Verstappen.

Verstappenu u posljednje četiri utrke treba jedna pobjeda i tri druga mjesta da potvrdi naslov prvaka, uz uvjet da Hamilton završi jednom drugi i triput pobijedi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close