vn njemačke

Rosbergova noćna mora od domaće utrke, Hamilton mu pobjegao na plus 19

AutoMoto / AutoMoto Sport | 31. 07. 2016. u 13:42 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nico Rosberg je s pole positiona loše startao i priči je tu bio kraj. Lewis Hamilton se na Hockenheimu odvezao do šeste pobjede sezone s kojom je svoju prednost povećao na plus 19. 

U kvalifikacijama je bio maestralan, u utrci očajan - to je izgleda priča karijere Nice Rosberga koji će željeti što prije zaboraviti današnju utrku za VN Njemačke. 

Nakon što je zaspao na startu, u utrci se Nijemac previše agresivno obračunao s Maxom Verstappenom kojeg je izgurao sa staze, što mu je donijelo kaznu od pet dodatnih sekundi u boksu. 

U konačnici je Nijemac ostao i bez top 3 plasmana, budući da su se s Hamiltonom, kojem je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, na podij popela dva Red Bullova asa - drugoplasirani Daniel Ricciardo i treći Verstappen. 

U posljednjoj utrci prije ljetne stanke Ferrari je bio loš, jako loš, a atmosferu je u crvenom taboru pokvarila i 'prepirka' Sebastiana Vettela i njegovog trkaćeg injženjera. 

Iz boksa su Vettela pozvali u boks, što je ovaj odbio - bio je to očit znak da je četverostruki prvak izgubio povjerenje u momčad koja je u posljednjim utrkama osjetno pala u formi. 

Sebastian je jučer bio peti, ispred timskog kolege Kimija Raikkonena. 

Kopirati
Drag cursor here to close