grom iz vedra neba

Rosberg uzeo naslov pa otišao u mirovinu

AutoMoto / AutoMoto Sport | 02. 12. 2016. u 14:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet dana nakon što je u Abu Dabiju odnio svoj prvi naslov prvaka, Nico Rosberg (31) je šokirao svijet Formule 1 i danas najavio povlačenje. 

“Iskoristit ću ovu priliku da obznanim povlačenje iz Formule 1 koje na snagu stupa ovog trenutka”, rekao je uoči FIA-ine gala večere u Beču. 

“Iza mene je 25 godina utrkivanja koje sam posvetio jednom cilju - osvajanju naslova prvaka. Posljednje dvije godine teško sam podnio poraze od Lewisa Hamiltona, što me motiviralo na način na koji nisam bio svjestan da je moguć”, dodao je Nijemac. 

Za njega, kako kaže, počinje novo poglavlje života, s novim očekivanjima.

"Osjećam veliko olakšanje. U narednim ću tjednima zasigurno još više razumjeti što se i kako dogodilo u ovoj godini. Nakon toga ću otvoriti novo poglavlje u svome životu", napisao je dalje u svojoj poruci.

O povlačenju iz Formule 1 odavno je razmišljao. Cilj mu je da se sada više posveti obitelji.

"U nedjelju u Abu Dhabiju znao sam kako bi ovo mogla biti moja zadnja trka u karijeri. Odjednom je sve bilo jasno od samoga starta. Htio sam uživati u svakoj sekundi utrke, uz misao da bi to mogla biti moja zadnja... a kad su se upalila svjetla na semaforu za start, počela je moja najuzbudljivija utrka u životu. U ponedjeljak navečer sam donio konačnu odluku", kaže Nico Rosberg.

Rosberg je do titule došao u svojoj jedanaestoj sezoni u Formuli 1 u kojoj je debitirao 2006. za volanom Williamsa. 

Iz 206 GP starta izvukao je 23 pobjede, od čega devet ove sezone. 

Ove sezone je osvojio naslov prvaka ispred timskog kolege Lewisa Hamiltonak pobjedivši devet puta u 21 utrci.

Iznenadna odluka šokirala je fanove i medije širom svijeta, a ljubitelji F1 cirkusa svoja su mišljenja izrazili na društvenim mrežama.

Mnoge fanove najviše zanima kako će Rosbergova odluka utjecati na ostale vozače, jer mnogi bi voljeli uskočiti na njegovo mjesto u Mercedesov bolid.

Kopirati
Drag cursor here to close