Kraljevska klasa

Red Bull KTM timovi objavili imena vozača za sljedeću sezonu

Ekipu Red Bull KTM Factory Racing u 2021. godini činit će Južnoafrikanac Brad Binder i Portugalac Miguel Oliveira, koji su bili suvozači u klasama Moto3 i Moto2.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 29. 06. 2020. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu u kraljevskoj klasi MotoGP za sezonu 2020 napokon će početi 19. srpnja utrkom u španjolskom Jerezu, a Red Bullovi timovi već su priopćili svoje postave vozača za sezonu 2021.

Ekipu Red Bull KTM Factory Racing u 2021. godini činit će Južnoafrikanac Brad Binder i Portugalac Miguel Oliveira, koji su bili suvozači u klasama Moto3 i Moto2. Dvadesetpetogodišnjaku Oliveiri će to biti treća sezona u MotoGP-u, dok će ovogodišnji debitant Binder 2021. godine voziti drugu svoju drugu sezonu u elitnoj klasi.

Foto: PR / Red Bull KTM timovi objavili imena vozača za sljedeću sezonu

''Jako sam sretan zbog ove prilike koju mi je KTM pružio. Osjećam da mi vjeruju kako ću u ovom projektu pokazati svoju vrijednost kao vozača'', rekao je Oliveira.

Godinu dana mlađi Binder je član Red Bulla već pet godina, a 2016. je postao treći vozač ove kompanije sa naslovom Svjetskog prvaka u klasi Moto3 i do sada je osvojio 15 grand prixa. ''Jako sam uzbuđen zbog nove sezone u Red Bull timu. Radujem se svom prvom nastupu u MotoGP klasi'', dodao je on.

Foto: PR / Brad Binder

KTM će također iskoristiti iskustvo talijanskog vozača Danila Petruccija, koji će 2021. godine biti partner Španjolcu Ikeru Lecuoni u ekipi Red Bullu KTM Tech3. Petrucci ima devetogodišnje iskustvo u klasi MotoGP, dok će 20-ogodišnjem Lecuoni to biti druga sezona među najboljima.

''Osjećao sam se vrlo dobro s novim RC16 od prvog dana i motor je zaista napredovao u odnosu na konfiguraciju koju smo koristili u Valenciji 2019. godine. Potpisivanje ugovora za 2021. daje mi dovoljno duševnog mira da bih se mogao boriti za svoj cilj i biti debitant godine u predstojećoj sezoni'', istaknuo je Lecuona.

Foto: PR / Iker Lecuona

Sva četiri vozača upravljat će motorima KTM RC16, dok će se ovaj tim oprostiti od Španjolca Pola Espargaroa sljedeće sezone, nakon četiri godine uspješne suradnje.

Sezona 2020 u klasi MotoGP starta Velikim nagradama Španjolske i Andaluzije koje su na rasporedu u Jerezu 19. i 26. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close