Hamilton nije imao odgovor

Prije konačnog raspleta Verstappenu pole

U posljednju utrku nevjerojatno dramatične sezone Nizozemac u Red Bullu i Britanac u Mercedesu ulaze bodovno poravnati (369,5), tko god završi bolje plasiran, postat će svjetski prvak.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 11. 12. 2021. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompletna priča ove sezone je stala u jednu trku. Onu posljednju koja se vozi za VN Abu Dhabija u nedelju. Staza na kojoj Lewis Hamilton može postati svjetski prvak po osmi rekordni put ili će Max Verstappen, mladi Nizozemac svojom prvom titulom potvrditi status velike zvijezde Formule 1.

U posljednju utrku nevjerojatno dramatične sezone Nizozemac u Red Bullu i Britanac u Mercedesu ulaze bodovno poravnati (369,5), tko god završi bolje plasiran, postat će svjetski prvak. Ako se dogodi da oba završe izvan bodova, prvak će postati Verstappen i to prvi put zbog više pobjeda (9-8).

U posljednjim kvalifikacijama ove sezone, Max Verstappen osvojio deseti pole position, dok je Hamilton ostao na drugom mjestu. Nizozemac je u prvom pokušaju odvozio fantastičnih 1:22.109, vrijeme koje Hamilton uz sav svoj trud nije uspio dostići. Na kraju se Lewis uspio samo približiti na tri desetinke zaostatka.

Iza njih dvojice nedodirljivih dogodilo se veliko iznenađenje, treće mjesto je zgrabio Lando Norris u McLarenu, četvrti je Sergio Perez, dok je tek šesti Valtteri Bottas, što će reći da Hamilton neće imati previše koristi od kolege.

Do današnjih kvalifikacija se činilo kako je Mercedes ipak brži od Red Bulla, međutim Verstappen je odgovorio na najbolji način u najboljem trenutku.  U posljednjih šest godina u Abu Dhabiju, na stazi Yas Marina onaj tko je imao "pole position" taj je i slavio u utrci. Max je to napravio prošle godine.


Prije njega su to bili Lewis Hamilton tri puta, Valtteri Bottas i Nico Rosberg. Prvak Formule 1 za 2021. godinu bit će poznat nakon 58 odvoženih krugova na stazi Yas Marina dugoj 5,28 kilometara, koja je napravljena 2009. godine te modificirana ove godine uoči same utrke. Dizajnirao ju je njemački dizajner Hermann Tilke, a na njoj dominira pravac dug 1,2 kilometra između petog i šestog zavoja, kao i zahtjevan prolazak kroz zavoje 10, 11 i 12. Yas Marina je još brža nego što je to bila prije.

Kopirati
Drag cursor here to close