Formula 1

Mercedes: Hamiltonovo stražnje krilo bilo je veće samo 0.2 milimetra

Hamiltonov bolid nije prošao tehnički pregled nakon što je dominirao u petak na treningu za sprint novog formata na 100 kilometara u Interlagosu, s provjerama koje su pokazale da je razmak između elemenata stražnjeg krila bio prevelik.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 14. 11. 2021. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stražnje krilo na Mercedesu Lewisa Hamiltona nije prošao kvalifikacijsku inspekciju za samo 0,2 milimetra, rekao je šef momčadi Mercedesa Toto Wolff nakon što je Britanac morao startati posljednji na subotnjim kvalifikacijama za VN Brazila.

Sedmerostruki svjetski prvak borio sjajno se kroz sprinterske kvalifikacije kako bi završio na odličnom petom mjestu, ali će biti ipak na 10. mjestu nedjeljne glavne utrke nakon što je primijenjena kazna za prekoračenje dodijeljenih motora u sezoni.

Hamiltonov bolid nije prošao tehnički pregled nakon što je dominirao u petak na treningu za sprint novog formata na 100 kilometara u Interlagosu, s provjerama koje su pokazale da je razmak između elemenata stražnjeg krila bio prevelik, prenosi Hina.

Wolff je rekao da je krilo, koje je zaplijenjeno od strane FIA-e inspektora, oštećeno na treningu i da uopće nije trebalo ići na inspekciju.

Rekao je da je Hamilton, koji sada ima 21 bod iza Red Bulla Maxa Verstappena s četiri utrke do kraja, bio u nevjerici nakon odluke inspektora FIA-e-

"Otkrivši da smo neznatno pali na testu, govorimo o 0,2 milimetra. Krilo je bilo oštećeno. Jedna strana je bila OK, sredina OK, desna strana nije bila OK, a to znači da smo zapravo imali nedostatak u izvedbi.Mislili smo da će, s obzirom na sve ove aspekte, FIA reći da je došlo do štete i da nismo prekršili propise. No, oštetili su nas", kazao je Austrijanac  Wolff.

Hamiltonov timski kolega Valtteri Bottas osvojio je kvalifikacije za nedjeljnu utrku.

Kopirati
Drag cursor here to close