WRC

Loeb propušta Croatia Rally

Nakon dvije utrke WRC prvenstva vodi mladi Finac Kalle Rovanperä s 46 bodova ispred Belgijanca Thierrya Neuvillea (32) i Loeba (27).
AutoMoto / AutoMoto Sport | 19. 04. 2022. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuz Sebastien Loeb propustit će ovotjedni WRC Croatia Rally, te se na stazu vraća na Portugalskom reliju od 19. do 22. svibnja, objavila je njegova momčad u utorak.

Loeb (48) je u Ford Pumi pobijedio na prvom reliju sezone u Monte-Carlu, proslavivši 80. pobjedu u karijeri i tako postao najstariji vozač koji je osvojio WRC utrku sa 47 godina i 10 mjeseci.

U Portugalu, gdje je pobijedio 2007. i 2009. godine, i dalje će mu suvozačica biti Francuskinja Isabelle Galmiche, koja je u Monte-Carlu postala prva suvozačica koja je osvojila WRC reli od 1997. godine.

Deset godina nakon posljednjeg od svojih rekordnih devet svjetskih naslova, Loeb je od 2013. odradio nekoliko WRC relija, ali ne cijelu sezonu.

"Vožnja Pume jedno je od mojih najljepših uspomena na reli. Oosvojiti Monte Carlo nakon toliko vremena bilo je nevjerojatno. Portugal se vozi na makadamu i zato sam želio ondje nastupiti", rekao je Loeb.

Nakon dvije utrke WRC prvenstva vodi mladi Finac Kalle Rovanperä s 46 bodova ispred Belgijanca Thierrya Neuvillea (32) i Loeba (27), javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close