Formula 1

Leclercu pobjeda u virtualnoj Formuli 1

AutoMoto / AutoMoto Sport | 20. 04. 2020. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Charles Leclerc

Charles Leclerc ostvario je i drugu pobjedu na virtualnoj Formuli 1. Nakon što je početkom travnja slavio na VN Vijetnama, u nedjelju je pobijedio i na VN Kine, piše Hina.

Vozeći Ferrari na simulatoru postavljenom u njegovoj kući u Monacu, Leclerc je pobijedio s dvije i pol sekunde boljim rezultatom od tajlandskog vozača Red Bulla Alexandera Albona. Kineski F2 trkač i pobjednik prve virtualne utrke Guanyu Zhou završio je treći za Renault.

"Bilo je stvarno intenzivno," kazao je Leclerc nakon utrke koju je preko raznih platformi pratilo oko 60.000 ljudi.

"Uživam u igranju, no proslave nakon utrke nekako su malo drugačije. Isključivanje računala i kuhanje tjestenine malo je manje glamura nego prskanje šampanjca na postolju," kazao je sa smiješkom.

Utrka sa 28 krugova bila je treća virtualna utrka kako bi se obožavatelji mogli zabaviti nakon što je pandemija COVID-A9 zaustavila auto-moto svijet.

Ovoga puta nastupilo je šest aktualnih vozača formule 1, a među 20 sudionika bile su i nogometne zvijezde vratar Real Madrida Thibaut Courtois i napadač Lazija Ciro Immobile koji su zauzeli 15. i 17. mjesto.

Prije dva tjedna vozila se virtualna VN Vijetnama na stazi Albert Park u Melbourneu, budući da video igra “F1 2019” još nema stazu u Vijetnamu, a pobjedu je odnio Leclerc.

Na prvoj virtualnoj utrci, Velikoj nagradi Bahreina najbolje se snašao Renaultov vozač Guanyu Zhou.

Kopirati
Drag cursor here to close