Hamilton nije mogao bolje od petog mjesta

Leclerc najbrži u kvalifikacijama

U završnici je Verstappen u jednom trenutku preuzeo prvo mjesto sa 1:18.154, dok je Leclerc uzvratio krugom jedinim ispod 1:18, 1:17.868. Treći je ostao Perez.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 09. 04. 2022. u 10:03 Bljesak.info
Charles Leclerc Sets Fastest Lap EVER in Melbourne

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclerc ostvario je najbolje u jutrošnjim kvalifikacijama za VN Australije koja se ponovo nakon dvje godine pauze vozi ovog vikenda. Vozač Ferrarija je jedini uspio spustiti krug ispod 1:18 za prvi Ferrarijev pole position u Australiji od 2007. godine i Kimija Raikkonena. Leclerc je najbolje odreagirao u situaciji kada su kvalifikacije dva puta prekinute.

Prvi put nakon sudara koji su prouzrokovali Lance Stroll i Nicholas Latifi, drugi put nakon što je Fernando Alonso izletio u trećem sektoru. Ukupno gledajući najveći gubitnik kvalifikacija je svakako drugi vozač Ferrarija, Carlos Sainz koji je prvo zaustavljen u posljednjem trenutku kada je Alonso izletio, a onda u nastavku nakon kraće pauze to nije bio pravi Carlos, točnije napravio je pogrešku u brzom krugu te će u utrku krenuti tek deveti.

Sergio Perez i Max Verstappen su bili jako brzi na početku trećeg kruga kvalifikacija. U prve tri minute postavili najbrža vremena, ali onda došao taj prekid.U završnici je Verstappen u jednom trenutku preuzeo prvo mjesto sa 1:18.154, dok je Leclerc uzvratio krugom jedinim ispod 1:18, 1:17.868. Treći je ostao Perez.

Lewis Hamilton se opet trudio ali jednostavno Mercedes u ovom trenutku očito ne može parirati Red Bullu i Ferrariju. Da stvar bude gora, ispred dva Mercedesa, danas je završio i jedan McLaren, onaj Lando Norrisa. Hamilton je na kraju bio peti, George Russell šesti. U ostatku poretku, tu su još Daniel Ricciardo u McLarenu, Ocon, pa iza Sainza deseti Alonso.

Prvi dio treninga su obilježili Stroll i Latifi.Došlo je do kontakta između dva bolida, Latifiju je otpao zadnji lijevi kotač i završio je u zidu. Završetak prvog dijela kvalifikacije je značio kraj nastupa za Alboa, Magnussena, Vettela i gore spomenute Latifija i Strolla. Njima su se nakon drugog dijela priključi Gasly, Bottas, Tsunoda, Zhou i Mick Schumacher.

Kopirati
Drag cursor here to close