Jedini išao ispod 1:20

Lando Norris najbrži prvog dana testiranja

Norris je uspio spustiti krug ispod 1:20, odnosno postaviti vrijeme 1:19.568. Britanac je prvog dana uspio odvoziti 103 kruga u bolidu kojega je prvi puta isprobao jučer na istoj stazi i to koristeći Pirellijevim gume s oznakom C4.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 23. 02. 2022. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvog dana testiranja u Barceloni, na stazi Catalunya, najbolje vrijeme ili najbrži krug je ostvario Lando Norris, vozač McLarena.
Pola sata prije kraja prvog dana, Norris je uspio spustiti krug ispod 1:20, odnosno postaviti vrijeme 1:19.568. Britanac je prvog dana uspio odvoziti 103 kruga u bolidu kojega je prvi puta isprobao jučer na istoj stazi i to koristeći Pirellijevim gume s oznakom C4.

Charles Leclerc je veći dio jutarnjega dijela proveo na prvom mjestu. Njegov Ferrari, novi bolid F1-75 je dosta dobro funkcionirao, Leclerc je nanizao osamdeset krugova. Njegovih 1:20.165 na kraju je bio drugi rezultat dana, tri desetinke sporiji je bio Charlesov momčadski kolega Carlos Sainz. Ono što će za Ferrari biti vrlo važno i ohrabrujuće, bolid je prvog dana pokazao pouzdanost i vozači su premašili brojku od 150 krugova.

Kakva je bila situacija u redovima prvaka Red Bullu? Max Verstappen je marljivo testirao novi bolid, odradio je čak 147 krugova, najviše od svih vozača. Na kraju je njegov najbolji krug bio 1:22.246, ukupno deveto vrijeme prvog dana. Četvrti i peti po vremenima bili su Russell i Hamilton s tim da je Russel išao desetinku i pol brže. Vettel je s vremenom 1:21,276 završio dan na šestoj poziciji, dok se u poslijepodnevnim satima njegov momčadski kolega Stroll nije niti približio tim vrijednostima. Imao je tvrđe gume na bolidu.

Video: Prvi dan Barcelona testiranja 

Testiranja se nastavljaju u četvrtak u 9 sati ujutro. Svoje prve krugove odradit će i preostali F1 vozači – Guanyu Zhou, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, Pierre Gasly i Sergio Perez.

Kopirati
Drag cursor here to close