Formula 1

I Mercedes preispituje Hamiltonovu 'prljavu taktiku'

AutoMoto / AutoMoto Sport | 28. 11. 2016. u 08:53 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewis Hamilton je učinio sve, po nekima i više nego je potrebno da zaustavi Nicu Rosberga na putu do njegovog prvog naslova. Bivšeg svjetskog prvaka zbog njegove 'prljave' taktike nije štedjela ni vlastita momčad.

Hamilton je suvereno vodio utrku u Abu Dabiju, da bi u završnici izveo plan o kojem su mnogi spekulirali, no na kraju mu se nije isplatilo - timski kolega Rosberg drugim je mjestom otišao do naslova.

Britanac je svoj Mercedes u samoj završnici značajno usporio i napravio vlakić iza sebe, drugim riječima ostravio drugoplasiranog Rosberga na udaru pratnje - konkretno, trećeg Sebastiana Vettela. Da je Ferrarijevac prošao naprijed, Rosberg bi svejedno trećim mjestom otišao do naslova, no moglo se dogoditi da novi prvak u gužvi sklizne s podija, a to bi Hamiltonu dalo treći uzastopni naslov.

Uz sve navedeno, Lewis se oglušio na radio poruku iz boksa da ubrza...

“Dvoumim se”, rekao je šef Mercedesa Toto Wolff pa se pojasnio: “S jedne strane, to je bila situacija u kojoj se (Hamilton) postavio ispred momčadi, a anarhija je neprihvatljiva. S druge strane, to je bila jedina šansa da osvoji naslov. Presedan je definitivno postavljen, sport će o ovomu morati razmisliti.”

Upitan za moguću kaznu za Hamiltona, Wolff nije demantirao mogućnost.

“Ostavit ćemo to unutar momčadi”, rekao je.

Lewis je demantirao optužbe.

“Ja sam bio naprijed, ja sam bio taj koji kontrolira tempo. Nisam napravio ništa što bi ugrozilo sigurnost”, rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close