Još jedna kazna

Lewis ranije otkopčao sigurnosne pojaseve

"Vozač bolida broj 44, Lewis Hamilton, otkopčao je svoje sigurnosne pojaseve u ulaznom krugu nakon utrke dok je bolid još bio u pokretu. Male brzine u tim bolidima jako su velike za vozača koji nije vezan.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 15. 11. 2021. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do same utrke je kažnjen dva puta, ali je opet prvi ciljem prošao. Međutim, Lewis Hamilton nema mira kada su u pitanju kazne na VN Brazila. Nakon utrke je došla još jedna. Pomalo nevjerojatna. Britanac je kažnjen s 25 000 eura jer je u krugu povratka u boks nakon utrke
otkopčao sigurnosne pojaseve kako bi lakše mogao slaviti svoju pobjedu, objavila je FIA u svom priopćenju.

Hamilton je pozvan kod sudaca zbog navodnoga kršenja članka četiri trećega poglavlja dodatka L FIA-inog međunarodnoga sportskoga kodeksa koji nalaže obavezno vezanje sigurnosnim pojasevima u svim trenucima boravka na stazi i koji se odnosi na sve motosport kategorije.

"Vozač bolida broj 44, Lewis Hamilton, otkopčao je svoje sigurnosne pojaseve u ulaznom krugu nakon utrke dok je bolid još bio u pokretu. Male brzine u tim bolidima jako su velike za vozača koji nije vezan. Također, F1 vozači daju primjer juniorskim kategorijama. Kritično je da juniorski vozači nauče važnost korištenja svih sigurnosnih sustava u bolidu u svakom trenutku, stoji u saopćenju odluke o kazni.

Kopirati
Drag cursor here to close