rosberg bliže

Hamilton imao sreće na startu, Vettel 'pukao' u eteru

AutoMoto / AutoMoto Sport | 31. 10. 2016. u 07:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije utrke do kraja sezone Nico Rosberg i dalje kontrolira situaciju s vrha, no u Meksiku je bilo evidentno da mu jedini konkurent u borbi za tron, Lewis Hamilton, još nije digao ruke.

Drugom vezanom pobjedom aktualni prvak Hamilton zaostatak za svojim timskim kolegom Rosbergom smanjio je na 19 bodova.

U konačnici je Mercedesove asove dijelilo 8.3 sekunde, no kako je to otrkio pobjednik meksičke utrke, moglo je završiti bitno drukčije.

“Osjetio sam problem s kočnicama u krugu za zagrijavanje, a nakon starta sam blokirao kotače i nakratko izletio. Mogao sam pogoditi zid ili imati nesreću, srećom nije se dogodilo”, rekao je Hamilton nakon 51. pobjede kojom se izjednačio sa Alainom Prostom.

Rosberg se na kraju nije previše žalio drugim mjestom jer je i dalje u poziciji da s dva druga mjesta odnese svoj prvi naslov prvaka, no iza Mercedesovih asova bila je druga priča.

Bezobraznik Vettel

Sebastian Vettel je u provizornim rezultatima bio treći, no zbog mijenjanja putanje pri kočenju kažnjen je s deset sekudni pa je degradiran na petu poziciju.

To nije sve, jer Nijemac je tijekom utrke 'pukao'.

Imao je pune ruke posla sa uvijek agresivnim Maxom Verstappenom, a kada je svojima u boksu javio da mu nizozemski tinejdžer mora prepustiti treću poziciju nakon divljeg manevra u kojem se Red Bullov as precijenio, došlo je do žestokog rječkanja u eteru.

Iz boksa su mu pošli reći naredbu kontrolora utrke Charliea Whitinga, na što je ovaj dva pusta ispalio: “Recite Charlieu da odj..., neka odj...!

U konačnici je treće mjesto ugrabio Red Bullovac Daniel Ricciardo, budući da je i Verstappen kažnjen - zbog previše agresivne, čitaj opasne, obrambene vožnje u završnici utrke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close