Goodbye!

F1 momčad izbacila sina ruskog milijardera

Podsjetimo i najprestižniji automobilistički sport na svijetu, Formula 1, neće tako skoro stići u Rusiju.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 05. 03. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haas, američka momčad Formule 1, prekinula je ugovor s ruskim vozačem Nikitom Mazepinom (22) i sponzorom, ruskim kemijskim divom Uralkalijem, tvrtkom njegovog oca, milijardera Dmitrija Mazepina.

Momčad koju vodi Gunther Steiner vijest o prekidu suradnje s Rusima objavila je kratkim postom na društvenim mrežama: "Momčad Formule 1 Haas odlučila je odmah prekinutu ugovore sa sponzorom Uralkalijem i vozačem Nikitom Mazepinom. Kao dio zajednice F1, naša momčad šokirana je rastužena invazijom na Ukrajinu i želi da se sukob riješi mirno."

Podsjetimo i najprestižniji automobilistički sport na svijetu, Formula 1, neće tako skoro stići u Rusiju.

U kratkom priopćenju objavljenom na službenoj stranici čelni ljudi Formule 1 istaknuli su da su "raskinuli ugovor s promotorom Velike nagrade Rusije".

"To znači da Rusija u budućnosti više neće imati utrke Formule 1", poručili su iz oktanskog cirkusa.

Prije nekoliko dana, nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, objavljeno je da se ovogodišnja Velika nagrada Rusije u Sočiju neće održati.

Rusija je imala dugogodišnji ugovor s Formulom 1 i ovogodišnje izdanje utrke trebalo je biti posljednje koje će se održati u Sočiju.

Od 2023. nadalje Sankt Peterburg je trebao biti domaćin, ali sada od svega toga neće biti ništa i pitanje je kad će se i hoće li se uopće Rusija vratiti u kalendar natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close