Mercedes ispred Red Bulla

Bottasu pole position u Meksiku

Pokušavali su, trudili se vozači Red Bulla ali nije išlo. U jednom trenutku je Perez bio ispred Verstappena kako bi mu pružio zavjetrinu, ali je Meksikanac izletio sa staze.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 06. 11. 2021. u 23:54 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put ove sezone Valtteri Bottas je ostvario pole position.Nakon Portugala i Istanbula, Finac je bio najbrži u izuzetno važnim kvalifikacijama za VN Meksika. Ukupno 19-ti u karijeri, kojim je Bottas preskočio velikog Maria Andrettija.

Međutim, ono što je još važnije, drugi je bio Lewis Hamilton sa zaostatkom od 0.145 sekundi. Četvrti put ove sezone bolidi Mercedesa su završili ispred dva Red Bulla, jer Max Verstappen i Sergio Perez nisu mogli bolje od trećeg i četvrtog mjesta. Pokušavali su, trudili se vozači Red Bulla ali nije išlo.

U jednom trenutku je Perez bio ispred Verstappena kako bi mu pružio zavjetrinu, ali je Meksikanac u jednom trenutku izletio sa staze. Nešto gore je prošao Lance Stroll koji se razbio u prvom dijelu kvalifikacija na izlazu iz posljednjega zavoja, pa je Q1 prekinut na nekih 10-12 minuta.

Odličan peti je bio Pierre Gasly u Alpha Tauriju. Iza Gaslyja slijede dva Ferrarija, Sainz i Leclerc između kojih se ubacio jedan McLaren, onaj Australca Ricciarda. Među najboljih deset našla su i preostala dva bolida Alpha Taurija i McLarena, onaj Yukija Tsunode i Lando Norrisa.

Ipak, zbog promjena motora, za začelja poretka će krenuti Tsunoda, Norris, Ocon i Stroll, što otvara određene mogućnosti iskusnim vozačima poput Sebastiana Vettela i Kimija Räikkönen da nešto naprave.

Kopirati
Drag cursor here to close