Iskusnjara protiv rookija

Alonso se ne boji Vandoornea

AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 01. 2017. u 14:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je deset godina otkako se Fernando Alonso suočio s problemom zvanim nadobudni rookie, a slična situacija potencijalno ga čeka nadolazeće sezone. 

Dobro se Španjolac sjeća koliko je problema imao 2007. kada se u McLarenu morao boriti sa Lewisom Hamiltonom, koji je tada u svojoj prvoj sezoni skoro otišao do kraja, no titulu je ipak odnio Kimi Raikkonen

Bio je to otvoreni rat, a sada prije mogućnost da se sudbina na isti način ponovno poigra sa njim - njegov novi timski kolega je Belgijac Stoffel Vandoorne. 

Tehnički nije rookie, jer već ima jednu utrku iza sebe, no pred njim je prva puna sezona u McLarenu..., zbog čega veteran Alonso nije zabrinut.  

“Sjećam se da sam u Renaultu zatekao Piqueta, a onda je došao i Grosjean koji je također trebao biti brz, a nije bio”, rekao je Španjolac. 

“Massa je kada sam stigao u Ferrari tamo bio godinama, pa sam svejedno bio brži, a i za Kimija su rekli da će kao svjetski prvak biti brži pa to nije bio slučaj.”

“Vidjet ćemo još što će biti, ali Vandoorne nije vozač koji će se ove sezone boriti za naslov. Borit ćemo se zajedno ne bi li momčad što prije izvukli iz krize”, zaključio je dvostruki svjetski prvak.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close