Bijesni Max Verstappen

Verstappen se oglasio nakon nesreće koju je skrivio Hamilton: On je slavio dok sam ja još bio u bolnici...

'Gledao sam kako on slavi dok sam ja još u bolnici, to je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje...'
AutoMoto / AutoMoto Sport | 19. 07. 2021. u 08:30 Bljesak.info / Tportal

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Max Verstappen (@maxverstappen1)

Još će se dugo vući repovi nedjeljne utrke Formule 1 na stazi u Silverstoneu.

Naime, već u prvom krugu Lewis Hamilton je u jednom zavoju pokušao preteći Maxa Verstappena.

No, prednjim lijevim kotačem svog Mercedesa pogodio zadnji kraj Red Bulla i doslovno ga u punoj brzini katapultirao sa staze u zaštitnu ogradu.

Da, baš je grdo izgledala ta nesreća Maxa Verstappena čiji je bolid u potpunosti uništen. Nizozemac je sam izašao iz smrskanog Red Bulla, ali utrku nije mogao nastaviti.

Lewis Hamilton? On je za svoj nepromišljeni čin dobio samo 10 sekundi kazne, a na kraju je i slavio na utrci nakon što je samo dva kruga prije kraja pretekao Charlesa Leclerca u Ferrariju te na 'svom' Silverstoneu stigao do 99. Grand Prix pobjede u karijeri. A Max Verstappen je u međuvremenu prevezen u bolnicu...

Nakon utrke nesretni se Nizozemac oglasio na društvenim mrežama. Nije mu bilo lako, a posebno ga je zasmetalo ponašanje Lewisa Hamiltona. Do sada su imali više nego korektan odnos, ali čini se kako je tome došao kraj.

'Prvo, drago mi je da sam dobro. Bio je to veliki udar od 51G, ali osjećam se sve bolje. Naravno da sam razočaran što sam izbačen sa staze na ovaj način. Kazna koju je on dobio nam nije pomogla ni na koji način i nije pravedna za ono što je Lewis napravio na stazi', napisao je razočarani Verstappen te istaknuo ono što ga je najviše zasmetalo:

'Gledao sam kako on slavi dok sam ja još u bolnici, to je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje...'

Puno oštriji je bio Red Bullov šef Christian Horner koji je prozvao Lewisa Hamiltona i okrivio ga za nesreću koja je mogla imati i puno teže posljedice. Jer Verstappen je iz smrskanog bolida izašao vidno šepajući, a šef Red Bulla potpuno je izgubio živce dok je preko radija razgovarao s direktorom utrke.

'Tako se ne vozi taj zavoj. Svaki od vozača na stazi zna da se tako ne prolazi kroz njega. Bila je to velika nesreća i Maxov zavoj. Što se mene tiče, Hamilton je kriv za sve, nikad se nije trebao naći u toj poziciji', rekao je Horner i dodao:

'Hvala Bogu što smo vidjeli da je Verstappen uspio samo odšetati iz te nesreće. Bio je potresen, izgubio je dah prilikom udara i otišao je na pregled. Bio je to očajnički potez Hamiltona!'

Kopirati
Drag cursor here to close