Policija

ŽZH: Povećane kazne za vozače, za neke prekršaje platit ćete i 1.000 KM

Vijesti / Flash | 20. 07. 2017. u 12:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke obavijestila je vozače da su povećane novčane kazne i zaštitne mjere za pojedine prekršaje.

Riječ je o izmjenama i dopunama Zakona koje je usvojila Skupština ŽZH prošlog tjedna koje se odnose na 68 članaka s ciljem usklađivanja postojećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama ŽZH sa Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH

''Najznačajnije izmjene i dopune odnose se u djelu kaznenih odredbi gdje je došlo do povećanja novčanih kazni i zaštitnih mjera za pojedine prekršaja i to:

- količina alkohola u krvi preko 1,5 g/kg,

- upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom,

- vozač koji sudjeluje u prometu vozilom koje je ne registrirano,

- vozač koji odbija obaviti ispitivanje pomoću odgovarajućih sredstava i aparata,

- vozač koji sudjeluje u prometu za vrijeme izrečene zaštitne mjere,

- vozač koji koristi mobilnih uređaja za vrijeme upravljanja motornim vozilom,

- vozač koji ne kotisti sigurnosni pojas,

- za vozače motocikla koji ne koriste zaštitnu kacigu i drugi.

Naprijed navedene izmjene i dopune stupaju na snagu osam dana nakon objave u Narodnim novinama ŽZH'', navode iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, za prvih pet navedenih prekršaja novčane kazne su s dosadašnjih 100 KM povećano višestruko te sada iznose od 400 do 1.000 KM.

Za preostale tri, korištenje mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa te za nenošenje zaštitne kacige na motociklu, kazne su do sada iznosile od 30 do 50 KM, a one su za sva tri prekršaja sada povećane na 100 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close