PTSP

Zvonko, ostani, dekonstituiranje Hrvata još nije dovršeno!

Vijesti / Flash | 11. 07. 2011. u 13:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu izjave dr. Zvonke Jurišića, predsjednika HSP-a BiH, da se neće ponovo kandidirati za predsjednika stranke nego da će ostati samo zastupnik u Parlamentu BiH, mi branitelji oboljeli od PTSP-a donijeli smo odluku da pokušamo g. Jurišića uvjeriti da prihvati još jedan mandat predsjednika stranke jer proces dekonstituiranja hrvatskog naroda nije dovršen.

Upravo zahvaljujući g. Jurišiću i njegovim ministrima Kvesiću i Šunjiću, mi branitelji oboljeli od PTSP-a smo ostali bez svojih prava zahvaljujući Institutu za medicinsko vještačenje koji kontroliraju doktori Armije BiH, a njih su trojica prenijeli sve nadležnosti na taj Institut. A županije u kojima su oni bili ministri dobivaju godišnje manje oko 30 milijuna KM. Zbog mudrosti HSP-a BiH taj novac je pametno preusmjeren u rješavanje djelatnih problema Krivaje iz Zavidovića i Borca iz Travnika.

Predsjednik HSP-a BiH je kroz ideju "platforme" uspio izboriti da hrvatski narod ne treba više birati svoje predstavnike nego je pojednostavio proces tj. omogućio je Zlatku Lagumdžiji i Sulejmanu Tihiću da postavljaju viđenije članove HSP-a BiH na hrvatske pozicije. Nimalo nam nije drago čuti da takav volumen odlazi sa političke pozicije upravo sada kada njegov prijatelj dr. Slavo Kukić želi ukinuti entitetsko glasovanje u BiH i dekonstituirati srpski narod i svesti ga na hrvatsku razinu.

Odlaskom dr. Zvonke Jurišića postavlja se i veliko pitanje kako ćemo vratiti hrvatsku Posavinu, kojoj je on posvetio sav svoj politički vijek i koji je bio najveći zagovornik da se hrvatska Posavina pripoji Federaciji BiH, gdje bi tada kroz veliku ideju "platforme" HSP BiH omogućio povratak, obnovu i zapošljavanje Hrvata Posavine, slično kao što je gospodarski preporodio Zapadnohercegovačku županiju.

Isto tako poznata nam je bila i ideja HSP-ova RH i BiH da ne ulaze po svaku cijenu u europsku uniju, nakon odlaska Ante Đapića, a sada i velikana HSP-a Zvonke Jurišića, postavlja se pitanje tko će spriječiti ulazak Hrvatske i BiH po svaku cijenu u EU.

Što se tiče Središnje Bosne poznato nam je da je tamo HSP u vlasti bez ijednog zastupnika i da na nižoj razini postoje sljedbenici Zvonke Jurišića i njegovih ideja o dekonstituiranju hrvatskog naroda tako da ne moramo brinuti što će se u toj županiji događati.

Iduće godine su općinski izbori i mi smo očekivali da će HSP BiH na čelu sa Zvonkom Jurišićem u svim mješovitim općinama kao što su Mostar, Stolac, Kiseljak, itd. omogućiti SDP-u i SDA da preuzmu vlast u takvim općinama a da poneko mjesto dadnu pripadnicima HSP-a u nekom od nadzornih odbora.

Ali ako je odluka Zvonke Jurišića neopoziva i želi biti samo zastupnik u Parlamentu BiH za 6 000 KM mjesečno, ovaj složeni posao mogli bi dovršiti samo general Živko Budimir, mr. Željko Asić ili Ćane Primorac, ali zanjući da su se i oni ugradili u proračun kao i njihov predsjednik Jurišić, ostaje veliko pitanje tko bi mogao preuzeti stranku.

Mi branitelji oboljeli od PTSP-a nećemo lako preboljeti odlazak ovakvog čovjeka i domoljuba s političke scene i nećemo mu nikada zaboraviti što je sve učinio nama i našem narodu, kaže se u priopćenju za javnost Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZHB.

Kopirati
Drag cursor here to close