Državni tajnik iz RH

Zvonko Milas posjetio Posušje

Vijesti / Flash | 23. 08. 2017. u 20:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas boravio je u srijedu u službenom posjetu Općini Posušje, gdje se susreo načelnikom Općine Brankom Bagoom i predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarem.

Razgovaralo se o širokom rasponu tema, od socijalno-demografskih pitanja, školstva, gospodarstva, aktualnih infrastrukturnih projekata, ljudskih potencijala, do planova za nastavak razvoja Posušja.

Bilo je riječi i o potrebi jačeg povezivanja s gradovima iz Republike Hrvatske, pogotovo s onima koji imaju iskustva povlačenja sredstava iz EU fondova, priopćeno je iz Ureda općinskog načelnika.

Istaknut je i veliki problem otežanog prometovanja, odnosno dugih kolona i čekanja na granici s Hrvatskom, a Milas je obećao da će pomoći u njegovom rješavanju.

Zaključeno je kako će se u budućnosti još više intenzivirati suradnja na svim područjima od kulture, infrastrukture, obuka za projekte i slično.

Izaslanstvo Republike Hrvatske, u okviru posjeta Posušju, obišlo je novu zgrade Osnovne škole Fra Petra Bakule.

Središnji državni ured već godinama, temeljem natječaja za pomoć Hrvatima u BiH, financijski podupire izgradnju nove osnovne škole u Posušju, a općinski načelnik je iskoristio i ovaj susret da zahvali na toj pomoći.

Općinsko vodstvo i gosti sastali su se i s predstavnicima udruge Pauk, s kojima su razgovarali o kulturnom životu Posušja.

U nastavku posjeta Hercegovini, Milas će u srijedu navečer te u četvrtak boraviti u Širokom Brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close