Bez obzira na izbore

Zvizdić: Nastavljamo odnose s Vučićem, odgovoran je prema BiH

Vijesti / Flash | 23. 01. 2017. u 17:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas da će bez obzira na ishod predsjedničkih izbora u Srbiji nastaviti graditi međusobne odnose s Aleksandrom Vučićem.

"Premijer Vučić je dominantni lider u Srbiji - onaj s kojim želimo kreirati te odnose", rekao je Zvizdić u odgovoru na pitanje televizije B92 u vezi s predstojećim izborima za predsjednika Srbije i budućom suradnjom dviju država, prenosi Tanjug.

Ocijenio je da je Vučić taj koji dobro razumije situaciju u regiji, kao i situaciju i odnose u BiH i dodao kako će s Vučićem nastaviti graditi odnose.

Zvizdić je istaknuo da jako cijeni djelovanje premijera Vučića, koji je, kako je kazao, kroz set političkih poruka pokazao odgovoran odnos prema BiH i događajima u toj zemlji.

"Nije na bilo koji način ugrozio suverenitet i teritorijalni integritet BiH i nije podržao procese poput referenduma za koje je unaprijed znao da su antidaytonski i mogu dovesti do problema", rekao je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH ocijenio je Vučićevo djelovanje kao konstruktivno, dodajući da se zbog toga s Vladom Srbije mogu kreirati dobri odnosi, i to ne samo između Bošnjaka i Srba već uopće u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close