Župnik u Drvaru: Nećemo se umoriti od traženja zemljišta za crkvu
zahtjev
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 13:45
IZVOR: Fena
AUTOR: R.I.
Župnik u Drvaru: Nećemo se umoriti od traženja zemljišta za crkvu
0

Župnik Klečina zatražio je da se pitanje dodjele zemljišta rješava zasebno, bez uvjetovanja rješavanjem drugih problema u gradu, županiji, entitetu ili državi.

Don Davor Klečina, župnik drvarski, zatražio je od načelnika Drvara Gorana Broćete da se očituje o inicijativi za dodjelu zemljišta za izgradnju katoličke crkve u tom gradu.

Župnik je u otvornom pismu podsjetio načelnika Broćetu da je početkom godine Općinsko vijeće Drvar u svoj program rada za drugi kvartale ove godine uvrstilo točku "Prijedlog odluke o dodjeli lokacije za izgradnju katoličke crkve", nakon čega je župnik Klečina načelniku uputio službeni dopis s molbom za dodjelu zemljišta.

Župnik Klečina zatražio je da se pitanje dodjele zemljišta rješava zasebno, bez uvjetovanja rješavanjem drugih problema u gradu, županiji, entitetu ili državi.

Zatražio je, također, od općinskih službi da se identificira točna lokacija katoličke crkve u Drvaru koja je srušena 1949. godine te da se utvrdi je li danas na toj lokaciji moguća gradnja s obzirom na postojeće objekte.

"Poštovani gospodine načelniče, drugi kvartal u ovoj godini istječe a mi se još uvijek po pitanju izgradnje katoličke crkve nismo maknuli s mrtve točke. Kakva je to poruka građanima Drvara katoličke vjeroispovijesti, Katoličkoj Crkvi i cijeloj javnosti? Mi se nećemo umoriti niti odustati od traženja svojih prava, koristeći sva legitimna pravna sredstva kao i savjete i pomoć nadležnih institucija – domaćih i međunarodnih, kako bismo se izborili za svoja prava. Vaša inertnost i moguće buduće opstrukcije po ovom pitanju nama će biti dodatni motiv za djelovanje", poručio je don Davor Klečina načelniku Drvara.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.