Kritika aktualnoj vlasti

Zubak: Situacija u BiH odavno nije bila ovako teška

Vijesti / Flash | 19. 07. 2017. u 15:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Politička situacija u BiH je teška i komplicirana'', kazao je za N1 predsjednik Glavnog odbora Hrvatske stranke BiH Krešimir Zubak.

"Mislim da je puno o tome bilo riječi u javnosti, od osoba iz javnog života i međunarodne zajednice. Stanje je teško i komplicirano. Politička situacija odavno nije bila ovako teška kao sada", izjavio je Zubak za N1.

Na pitanje tko su glavni krivci, on je rekao da je odgovornost uvijek na aktualnoj vlasti.

"Mislim na sve aktere u vlasti na svim razinama. Vrtimo se u krug dosta dugo. Bilo je raznih pokušaja da se promijeni, ali nije se uspjelo. Ne može se promijeniti tako lako zbog toga što su mediji, koji kreiraju javno mnijenje, uglavnom pod kontrolom vladajućih političkih stranaka i oni kreiraju mnijenje i dobivaju podršku glasačkog tijela", rekao je Zubak.

Dodaje kako bi izborni zakon trebao štititi prava Hrvata koji žive u područjima gdje su manjina.

''Što se tiče izbora za člana Predsjedništva, mi mislimo da bi sve stranke u BiH morale polaziti od odluke suda u Strassbourgu. Ako se HDZ već propagira kao nositelj europskih vrijednosti, onda se morate ponašati tako i voditi europskim vrijednostima i demokratskim standardima, kao i odlukama Suda. Ako je Sud u Strassbourgu donio odluku kakva jeste, onda bi nositelji europskih vrijednosti morali inzistirati na provođenju tih odluka", kazao je Zubak.

Podsjetimo, u lipnju ove godine Hrvatski narodni savez preimenovan je u Hrvatsku stranku BiH, a u posljednje vrijeme sve više se govori se hoće li se i koje stranke s hrvatskim predznakom ujediniti i izaći zajedno na Opće izbore 2018. godine.

Cijeli intervju možete pogledati na N1.

Kopirati
Drag cursor here to close