Optužnica

Zločini u Mostaru: Svjedok nije čuo ništa loše o Saši Savinoviću

Vijesti / Flash | 28. 08. 2017. u 20:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Mostaru, svjedok Obrane Saše Savinovića kazao je da 'ništa loše nije čuo o optuženom'. Dragan Bošnjak, bivši blagajnik u vojnoj postrojbi Četvrte bojne Hrvatskog vijeća obrane (HVO), izjavio je da je optuženog Savinovića upoznao 1992., ali da se nisu družili.

"Njegov zapovjednik mi je rekao da je dobar momak. Vjerojatno je bio maloljetnik, jedan od mlađih vojnika. Znam da je vozio motore i da ga je jedino to interesovalo", kazao je Bošnjak, dodavši da u ljeto 1993. nije viđao Savinovića, piše BIRN. Svjedok tvrdi da nikad nije ništa čuo loše o optuženom, a nije čuo ni za ubojstva u Splitskoj ulici u Mostaru.

Tužiteljstvo BiH je optužilo Savinovića da je u periodu od svibnja do kraja 1993. godine, kao pripadnik Antiterorističke grupe 'Kažnjenička bojna – Benko Penavić' HVO-a, sudjelovao u ubojstvima i prisilnom preseljenju civilnog bošnjačkog stanovništva na području Mostara.

Prema optužnici, Savinović je, s još trojicom vojnika HVO-a, 15. srpnja 1993. godine oko 21 sat upao u stan Nade Frenjo, u kojem se nalazilo još nekoliko osoba bošnjačke nacionalnosti, a među njima i jedna beba. Kako je navedeno, pripadnici HVO-a su iz stana izveli pet osoba, od kojih se jedna uspjela spasiti. Tijela ostale četiri žene, među kojima je bila beba, nađena su, otprilike pola sata kasnije, na Bijelom brijegu.

Nastavak suđenja zakazan je za 11. rujan, kada će Tužiteljstvo BiH iznijeti završnu riječ.

Kopirati
Drag cursor here to close