Priprema optuženog

Zločini u Dretelju: Optuženi tražio da svjedoči u svoju korist

Vijesti / Flash | 13. 09. 2017. u 14:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optuženi Ivan Medić zatražio je da svjedoči u svoju korist o događanjima u logoru 'Dretelj' u Čapljini, iako njegova braniteljica nije upoznata s tim. Zbog toga je zatražen određeni vremenski period da braniteljica Emina Hasanović pripremi optuženog Medića za svjedočenje.

Obrana Medića je na ovom ročištu uložila nekoliko materijalnih dokaza, među kojima su prvostupanjska i drugostupanjska presuda, uvid u optužnicu i odluke u vezi s predmetom 'Zelenika i ostali'. Medić je u ovom predmetu presuđen na sedam godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog u Čapljini i Mostaru.

Obrana Medića smatra da on ne može biti dva puta presuđen za istu stvar. Kao materijalni dokaz uložen je i nalaz Kliničke bolnice Mostar o zdravstvenom stanju optuženog, piše BIRN.

Medić je optužen zajedno s Tonćom Rajičem, da su od 5. svibnja do 17. kolovoza 1992. godine, kao pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) i Hrvatskog vijeća obrane (HVO), sudjelovali u nezakonitom zatvaranju, nečovječnom postupanju, pljačkanju imovine, te prisiljavanju na seksualni odnos civila srpske nacionalnosti u logoru 'Dretelj'. Nastavak suđenja bit će naknadno određen.

Kopirati
Drag cursor here to close