Zeynalov o stanju turske demokracije
Represija
OBJAVA: Ponedjeljak, 1. kolovoza 2016. 13:45
IZVOR: Telegram.hr
AUTOR: M.M.
Zeynalov o stanju turske demokracije
0

Turski novinar i analitičar Mahir Zeynalov o svojim kolegama i pritisku režima

Turski predsjednik Recep Erdogan je zatvorio najmanje 131 medij od pokušaja državnog udara, a sve zbog sumnje da su isti povezani s organizatorima puča. Zatvorene su tri novinske agenicije, 16 TV kanala, 23 radijske postaje, 45 dnevnih listova i 29 nakladničkih kuća, piše Al Jazeera.

Erdoganove čistke išle su puno dublje, smijenio je najmanje 50 tisuća ljudi, uključujući vojnike, državne službenike i akademike. Sve ih je osumnjičio za povezanost s pokušajem puča. Najmanje 15 tisuća ljudi bilo je pritvoreno do sada.

Masovne čistke dale su povod mnogim analitičarima da počnu vjerovati da Erdogan koji je nazvao pokušaj puča ‘'darom od Boga'’ taj incident koristi da se riješi onih koji se protive njegovoj vladavini.

Novinari, koji su dugogodišnja Erdoganova meta, također su na sebi osjetili Erdoganov režim. Samo od četvrtka, 42 novinara bila su u pritvoru.

Serija tvitova turskog novinara i analitičara Mahira Zeynalova zorno predočava sve što trebate znati o stanju turske demokracije.

Zeynalov je na svom Twitter profilu objavio fotografije novinara koje je turska policija privela. Pored svakoga je napisao njegovo ime i kratki opis.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.