Nikola Raguž

Zbog sadašnjeg vodstva Hrvati u BiH ostali bez prijatelja Nijemaca

Vijesti / Flash | 09. 08. 2017. u 10:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatska stranka prava (HSP) drži krajnje lošom i kratkovidnom politikom aktualnog hrvatskog vodstva koja se ogleda u politici predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića'', navodi se u priopćenju za javnost predsjednika HSP-a Nikole Raguža, koji navodi kako je ''ta politika dovela do toga da su Hrvati u BiH masovno odselili i sveli se na granicu nacionalne manjine od 10 posto''.

''Nažalost, ostali smo i bez ijednog prijatelja u međunarodnoj politici, a posebice tradicionalnih i istinskih prijatelja iz Republike Njemačke. Oni su nam okrenuli leđa i razgovaraju sa službenim Sarajevom i političkim predstavnicima Bošnjaka dok su Hrvate kao tradicionalne saveznike i jedine istinske simpatizere Europske unije i približavanja BiH EU i NATO-u, zaobišli upravo zbog pogubne i nepouzdane politike izolacije predsjednika Čovića'', naveo je Raguž.

Kaže kako je ''još jedini pravi i dokazani prijatelj Hrvata u BiH ostao u Republici Hrvatskoj i posebice njenoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović''.

''Predosjećamo kako će i ti odnosi biti uskoro narušen. Kod svih drugih europskih zemalja i svjetskih sila koje su zainteresirane na Balkanu, a tu prije svih se nameću Rusija i Turska kao i njihovi sateliti, možemo zaključiti da smo ostali sami i nebranjeni kao u neka vremena. Namijenjena nam je uloga graničara i 'topovskog mesa' bez imalo poštovanja za dosadašnje žrtve i požrtvovnost. HDZ BiH i predsjednik Čović se pozivaju na europske vrijednosti i europski put, a u svom radu se koriste isključivo komunističke metode vladanja, uništavanja hrvatske oporbe i slobode mišljenja. Kakav je to hrvatski lider koji ne smije među branitelje jer se boji da ga ne izvrijeđaju ili izvižde dok se slavi 'Oluja' ili druge braniteljske svečanosti koje nisu pod njegovim pokroviteljstvom. Umjesto da kao predsjedatelj Predsjedništva BiH saziva konferencije i sjedi za stolom s međunarodnim političarima, predsjednik Čović obilazi narodne svečanosti i sjela, te preuzeo ulogu nekadašnje predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto'', navodi Raguž.

HSP, kako se navodi, u trenutačnoj politici Dragana Čovića vidi jako lošu budućnost za Hrvate u BiH posebice zbog zaoštravanja odnosa s Bošnjacima s kojima smo izmiješani u Federaciji BiH, te živimo i ubuduće nam je živjeti, ali i neshvatljivo dodvoravanja Banja Luci i nacionalističkoj politici Milorada Dodika.

''Upravo sa Bošnjacima dijelimo vlast od brojnih općina, od Stoca do Save, kao i samih Županija i Federacije BiH. Postoji velika mogućnost da s ovakvom politikom Hrvati idućih izbora izgube vlast i u Stocu, pa se zapitajmo čiji će onda biti počasni građanin!?'', naveo je Raguž.

Kopirati
Drag cursor here to close