Zbog požara evakuacija stanovništva, vatra doseže visinu do 30 metara
Luštica i Bigovo
OBJAVA: Nedjelja, 16. srpnja 2017. 15:09
IZVOR: Fena
AUTOR: D.L.
Požar CrnaGora
0

"Situacija je teška... Najave su da će biti olujni vjetar, pa je moguće da vatra preskoči dio ceste i da nastavi napredovanje prema kućama"

Na Luštici i prema Bigovu u Crnoj Gori u tijeku je evakuacija jednog dijela stanovništva zbog požara koji se naglo razbuktao i munjevitom brzinom se širi zbog jakog vjetra.

Vatrom je zahvaćeno više od stotinu tisuća metara četvornih zemljišta, a vatra se širi i prema Plavim horizontima.

"Situacija je teška... Najave su da će biti olujni vjetar, pa je moguće da vatra preskoči dio ceste i da nastavi napredovanje prema kućama", kazao je za TVCG načelnik Službe zaštite Kotor Maksim Mandić.

Dodao je kako na pojedinim mjestima plamen doseže i do 30 metara visine. "Dat ćemo sve od sebe da obranimo kuće", kazao je Mandić.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić kazao je kako se požar širi munjevitom brzinom i ide prema plaži.

Aktivirao se ponovno i požar kod Rosa. Situacija je alarmantna zbog jakog vjetra, koji svaki trenutak okreće smjer. Svi su na terenu, a samo su ostale nužne snage da eventualno brane grad.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.