čeka se odluka

Završeni razgovori o Stocu: ‘Tražimo legalno izabranu vlast’

Vijesti / Flash | 02. 11. 2016. u 13:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Inicijative za Stolac okončali su razgovore s predstavnicima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, kojoj su predali kaznene prijave i druge zahtjeve u vezi s nepravilnostima tijekom izbora u Stocu.

‘’Tražili smo ponavljanje izbora i predali smo naše zahtjeve, među kojima je ključni da se izbori u što kraćem roku moraju održati u Stocu. Predsjednik SIP-a Ahmet Šantić kazao je da će to prenijeti ostalim članovima i donijeti naknadno odluku’’, rekao je Haris Baljić, član Inicijative za Stolac.

Od SIP-a zahtijevaju da se ponovni izbori održe do 20. studenog, kao i smjenu predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivana Perića.

‘’Ako izbore uradite na pošten način, mi ćemo priznati legalno izabranu vlast, tko god to bio’’, kazali su članovi Inicijative, koji su se danas okupili ispred SIP-a kako bi prosvjedujući izrazili nezadovoljstvo zbog „glasačkih prevara“ tijekom izbora u Stocu.

Poručili su da u Stocu žele fer i korektne izbore, koji su prekinuti 2.listopada.

Predato je više od 50 zahjeva i kaznenih prijava o nepravilnostima tijekom izbornog procesa u Stocu o čemu su obaviješteni OHR, OSCE i veleposlanstva.

Kopirati
Drag cursor here to close