Završen dokazni postupak za zločine u Mostaru
Dokazni postupak
OBJAVA: Srijeda, 24. kolovoza 2016. 21:22
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Završen dokazni postupak za zločine u Mostaru
4

Odgovarajući na pitanje Obrane, svjedok je pojasnio da su na Heliodromu bile tri glavne zgrade – zatvor, fiskulturna dvorana i škola.

U nastavku suđenja Mili Puljiću, optuženom za zločine počinjene na području Mostara, Državno tužiteljstvo je saslušanjem posljednjeg svjedoka o odvođenju zatvorenika na prinudne radove završilo dokazani postupak.

Adi Fejzić je ispričao da je 1993. godine dva puta uhićivan i odvođen u logor Heliodrom. Svjedok je kazao da je odvođen na prinudne radove, najčešće u Šantićevu ulicu, ali i na druge lokacije.

"Uglavnom smo utvrđivali položaje. Svako jutro oko pet ili šest sati odvedu te do lokacije, daju ti lopate, vreće i šta već. Postrojavali su nas razni stražari koji su bili na dužnosti u Heliodromu", izjavio je Fejzić, prenosi BIRN.

On je dodao da je prilikom izvođenja radova u dijelu Šantićeve ulice pala granata i da je od detonacije pao ošamućen, nakon čega je odveden u bolnicu. Tu je ostao na posmatranju do razmjene koja je bila u rujnu 1993. godine.

"Nisam imao nikakve fizičke ozljede", rekao je Fejzić, koji je tada imao 18 godina. Svjedok je naveo da je u Šantićevoj ulici tijekom obavljanja radova 13. kolovoza 1993. godine ranjen i njegov otac, u glavu i leđa. Kako mu je ispričao tetak, otac je ranjen kada je s drugim zatvorenicima trebao nositi eksploziv da miniraju položaje Armije BiH (ABiH).

Tužiteljstvo BiH tereti Puljića, kao bivšeg zapovjednika Druge bojne Druge brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), za odvođenje zatvorenika iz Heliodroma na prinudne radove na prvoj liniji fronta i u živi štit, što je rezultiralo smrću više osoba.

Svjedok Fejzić je kazao da je u Šantićevoj ulici bila Druga bojna, ali da je bilo i drugih jedinica. Odgovarajući na pitanje Obrane, svjedok je pojasnio da su na Heliodromu bile tri glavne zgrade – zatvor, fiskulturna dvorana i škola, te da je on oba puta bio zatvoren u zgradi škole.

Optužba je uložila nekoliko materijalnih dokaza o bolesti i ranjavanju svjedoka Fejzića, te da ga je registrirao Međunarodni komitet Crvenog križa (MKCK). Obrana nije imala prigovora na ove dokaze, nakon čega je konstatirano da je završen dokazani postupak Optužbe. Nastavak suđenja zakazan je za 7. rujan, piše BIRN.

Komentari (4)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Wolf Wolfovic
1. Wolf Wolfovic
prije 361 dan.
jeli ovo HVO poput ISIL-a koristio zivi stit sa civilima?  :)) m... vam j.... isilovsku
+16
-32
2
BA
Chrome
gost
1.1. gost
prije 361 dan.
svaka je vojska ovo radila,a vi ste glupi i jadni i jedni i drugi,a i treći,stoga i ne zaslužujete nista drugo nego da budete robovi i da vama upravljaju vasi gospodari pomoću vjere,nacionalnosti i poziva na ljudska prava,da se borite i ginete za njihove interese i džepove,u miru i ratu.Da vam djeca nastave tamo gdje ste vi stali sa ostvarivanjem snova vaših gospodara.Da idete na klanje ko [cenzura] sto i jeste kad vam oni to kazu i da ne postavljate nikakva pitanja koja se kose sa njihovim shvacanjem ili percepcijom,ako neko treba prijevod ili prevod j.e.b.l.e. vas razlike kad ste jako "inteligentni" sto je i "karakteristika" nacionalista,rasista i drugih drustvenih fanatika!!!
+12
-3
1
BA
Chrome
Marinko Marić
2. Marinko Marić
prije 361 dan.
Smiješno u ovom slučaju svjedoci logoraši bošnjaci protiv Zapovjednika Mile Puljića a u slučaju Bjelo polje svjedok za optuženog Ibrahima Demirovića zapovjedniku 47 brdske brigade je njegov suborac Hasan Lerić.Pametnom dosta.
+23
-5
1
-
Chrome
GUD kikiriki
3. GUD kikiriki
prije 361 dan.
Wolf b.a.l.i.j.o raspala
+9
-8
1
BA
Chrome