SDA HNŽ

Zašto nitko nije odgovarao za zločin na Uborku i Sutini?

Vijesti / Flash | 17. 02. 2017. u 14:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nitko nije odgovarao za zločin koji se dogodio u noći između 13. i 14. lipnja 1992. godine na Uborku i Sutini kod Mostara, kada su pripadnici JNA, većinom državljani Srbije, strijeljali 114 nedužnih civila, Bošnjaka i Hrvata, a to je samo jedan brojnih neprocesuiranih zločina'', ističu u pripćenju za javnost iz Stranke demokratske akcije (SDA) Hercegovačko-neretvanske županije.

Dalje se ističe kako ovo tijelo daje punu podršku Fondaciji "Pravda za Bosnu i Hercegovinu", Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava i članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću kada je u pitanju revizije tužbe BiH protiv Srbije zbog kršenja konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida.

"Zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu pitanje je istine i pravde od kojeg nitko nema pravo odstupiti. Pravda, odnosno kažnjavanje svih koji su počinili zločine tijekom proteklog rata, jedina je ispravna odluka koja može voditi pomirenju u BiH", priopćeno je iz Županijskog odbora SDA HNŽ.

"Kako žrtvama, obiteljima koje su izgubile svoje najdraže, objasniti da bi sve trebalo zaboraviti i odustati od traženja pravde? Što se tiče prijetnji da će se, dođe li do obnavljanja tužbe protiv Srbije, ugroziti funkcioniranje države i njenih institucija, njih doživljavamo kao znak dvoličnosti, više nego očigledan dokaz da se svi oni koji ih iznose ponašaju po Miloševićevim, a ne demokratskim pravilima, za koja se deklarativno zalažu", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close