Udruge se pitaju

Zašto Mladen Ivanić zastupa državu koju BiH tuži za genocid?

Vijesti / Flash | 22. 02. 2017. u 09:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najuvjerljiviji argument za suce Međunarodnog suda pravde u Haagu treba da u potpunosti ignoriraju Ivanićevo osporavanje zahtjeva Bosne i Hercegovine za reviziju jeste činjenica da taj isti Ivanić, koji bi trebao zastupati interese Bosne i Hercegovine, danas odlazi kod premijera države koju Bosna i Hercegovina tuži, da se sa njim otvoreno konzultira i dogovara kako zaustaviti zahtjev Bosne i Hercegovine za reviziju'', stoji u priopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida stiglo je priopćenje za javnost koje se tiče najave revizije po tužbi BiH protiv Srbije, a tiče se konkretno izjava člana Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Takav apsurd i takvo moralno dno nikada nije zabilježeno u povijesti Međunarodnog suda pravde. To će sigurno šokirati suce ovog Suda i za njih biti najbolji dokaz da Ivanić uopće ne zastupa interese države u čijem Predsjedništvu sjedi i od koje prima plaću, već interese tužene Srbije. To je isti Ivanić koji je u emisiji Pressing na N1 na početku svog mandata, na pitanje voditelja za koga bi navijao kada bi Bosna i Hercegovina igrala nogometnu utakmicu protiv Srbije, odgovorio: Za Srbiju, naravno!

Dakle, moglo bi se kazati da je Sakib Softić ovlašteni agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde, a Mladen Ivanić ovlašteni agent Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Udruženja žrtava obavještavaju javnost da će od nadležnih instuticija Bosne i Hercegovine na čelu sa Tužiteljstvom BiH zatražiti procesuiranje svih onih koji onemogućavaju legalni proces Revizije pred Međunarodnim sudom pravde. Mladen Ivanić optužuje Bakira Izetbegovića za neustavno i vaninstitucionalano djelovanje, a Mladen Ivanić i Igor Crnadak zloupotrebljavaju svoj položaj da Međunarodnom sudu pravde šalju pisma koja nisu odobrena od Predsjedništva BiH.

Tražimo od v.d. Glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH da se hitno uključi u dokumentiranje očiglednog kršenja zakona BiH i međunarodnih prava i obaveza BiH koje su zagarantirane međunarodnim ugovorima.''

Priopćenje potpisuju:
1. Pokret Majek enklave Srebrenica i Žepa
2. Udruženje žrtva i svjedoka genocida
3. Udruženje ŽENA – ŽRTVA RATA
4. Udruženje Žena Podrinja-Bratunac
5. Udruženje građana za pravdu mir i povratak
6. Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995
7. Udruženje porodica nestalih općine Vogošća
8. Udruženje porodica nestalih općine Ilijaš

Kopirati
Drag cursor here to close