DKPTBiH

Zaprimljena 31 informacija o prijetnji Izetbegoviću

Vijesti / Flash | 28. 04. 2017. u 12:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnje konferencije za novinare povodom realizacije operativne akcije "Balkan Trigger 2" u medijima su prenesene određene informacije vezano za zaštitu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da u međunarodnoj policijskoj razmjeni nismo došli do podataka o ugroženosti člana Predsjedništva, priopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH).

''Međutim, u razdoblju od 17.07.2011. godine do danas DKPTBiH je zaprimila 31 sigurnosno interesantnu informaciju upućenu iz BiH, a koje smo okarakterizirali kao prijetnje članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću. Sve ove informacije su dostavljene nadležnim policijskim agencijama u BiH i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH na provjeru i postupanje. Nakon obrade ovih slučajeva, policijske agencije su do sada podnijele pet izvještaja o počinjenom kaznenom djelu, te izdali 10 prekršajnih naloga, dok su ostali slučajevi u fazi obrade'', navodi se u priopćenju.

Iz DKPT-a BiH, nadalje, navode da o sadržaju ovih prijetnji ne mogu govoriti s obzirom na to da se radi o operativnim podacima.

Kopirati
Drag cursor here to close