Mostar

Započela najopsežnija potraga za tijelom Fahrudina Mehmedovića iz Sarajeva

Vijesti / Flash | 11. 01. 2013. u 11:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interventna spasilačka služba (ISS) Mostar, uz pomoć Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS), Gorske službe spašavanja iz Mostara, Jablanice, Širokog Brijega i Tomislavgrada, Kajakaškog kluba "Brodari" i Ronilačkog kluba "Neretva" te spasilaca iz Imotskog (RH) jutros je započela opsežnu potragu u Neretvi za tijelom Sarajlije Fahrudina Mehmedovića (74), koji je 27. prosinca 2012. godine počinio samoubojstvo skočivši sa Staroga mosta.

Po riječima predstavnik ISS-a Esada Hume, u potrazi sudjeluje pedesetak osoba koji su podijeljeni u tri grupe - kajaci, čamci i pješačke patrole.

Akciju potrage pokrenuo je samoinicijativno ISS, a, kako je Humo naglasio, nitko se više, osim obitelji stradalog, ne zanima za potragu za njegovim tijelom. Inače, ovo je najdetaljnija potraga do sada za Mehmedovićevim tijelom. 

Danas 11.01.2013.god. u vremenu od 10:00. do 14:00 sati su zajedničkim naporom sve tri spasilačke službe iz Mostara (HGSS, GSS, ISS) uz pomoć stanica GSS Široki Brijeg, GSS Posušje, GSS Tomislavgrad i GSS Jablanica, te Kajakaškog kluba "Brodari" i Ronilačkog kluba "Neretva" detaljno pretražene obale rijeke Neretve u dužini od oko 15-tak kilometara na potezu od Starog mosta do mjesta Maloševići.

U očekivanju mogućeg isplivavanja tijela utopljenika koji je 27.12.2012. skočio sa Starog mosta veliki broj spasilaca je raspoređen u čamce, kajake i duž obje obale pregledalo sve potencijalne lokacije gdje se tijelo moglo pojaviti.

S obzirom da današnja potraga nije dala rezultat u daljnem razdoblju će se aktivnosti nastaviti smanjenim intezitetom (kajakaške patrole) do organizacije nove obimnije potrage koja je predviđena u idućih 7 do 10 dana, navedeno je iz ISS-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close