Ispred bara

Zakintos: Srbi nakon svađe pretukli mladog Amerikanca na smrt

Vijesti / Crna Kronika | 08. 07. 2017. u 14:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki turist Bakari Henderson (22) pretučen je na smrt u ljetovalištu Laganas na grčkom otoku Zakintos u ranim jutarnjim satima u petak. Grčka policija priopćila je danas da je, u vezi s ubojstvom Hendersona uhićeno osam osoba, od kojih je šestoro srpske nacionalnosti, prenosi AFP.

Kako je "Blicu" potvrđeno u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije, točna je informacija da se radi o šestoro državljana Srbije koji su sudjelovali u tučnjavi i koji su privedeni.

''Oni su lišeni slobode i danas bi trebali biti izvedeni pred tužitelja. Do daljnjeg ostaju u Grčkoj, jer će morati proći kroz njihov pravosudni sustav'', rečano je "Blicu" u MSP, gdje navode da je srpsko veleposlanstvo u Grčkoj prati dalji razvoj događaja.

Policija je navela da su Srbi privedeni nakon pregledanja snimki sigurnosnih kamera, nakon što je prethodno već uhitila grčkog barmena i britanskog izbacivača srpskog porijekla koji su se sukobili sa 22-godišnjim Amerikancem Bakarijem Hendersonom, koji je bio sa grupom prijatelja, i pretukli ga na smrt.

Policija je navela da je Amerikanac podlegao ozlijedama zadobivenim u tučnjavi u jednom baru na Zakintosu i da ga je na smrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Laganas.

Grčke vlasti navode da su 34-godišnji Grk i 32-godišnji Britanac porijeklom iz Srbije ranije uhićeni zbog ubojstva.

Iz grčke policije za AFP je navedeno da su obje grupe koje su sudjelovale u nasilju dosta pile prije sukoba.

Prema navodima lokalnih medija, Amerikanac i njegovi prijatelji posvađali su se sa grupom srpskih državljana, a u sukobu je sudjelovao i uhićeni Britanac srpskog porijekla. U jednom trenutku žrtva je uspjela da pobjeći i istrči iz kafića, ali su ga napadači sustigli poslije 20 metara.

''Trčao je za svoj život, ali nije uspio. Tukli su ga s takvim bijesom dok nije ostao bez svijesti'', rekao je jedan od njegovih prijatelja, dok je drugi dodao da su se plašili i za svoje živote, prenio je Daly mail.

Među zadržanima je i vlasnik kafića u kome je sukob počeo. Tijelo stradalog američkog mladića preneseno je u Univerzitet Patras gde će autopsijom biti ustanovljen uzrok smrti.

CNN javlja, pozivajući se na grčke agencije da je sukob počeo u kafiću, a da je nastavljen napolju nakon što su obje grupe mladića zamoljene da napuste lokal.

U grčkim medijima su se pojavile dvije verzije tragičnog događaja.

Kako je navedeno, nakon svađe grupe mladića iz Srbije i iz Amerike koja je započela u baru, zaposleni u osiguranju 32-godišnji Britanac srpskog porijekla, grupa Srba i 34-godišnji barmen grčke nacionalnosti pojurili su za Amerikancem na ulicu i počeli da ga tuku, ostavljajući ga bez svijesti.

Njemu su na putu ka bolnici konstatirane teške ozlijede glave, ali je po dolasku u bolnicu proglašen mrtvim.

Prema drugim navodima, mladići iz Srbije, među kojima je bio i jedan sa britanskim državljanstvom su sjedili za stolom pored kojeg je bilo društvo ubijenog Amerikanca.

Kako mještani kažu, svađe huligana iz Srbije i Velike Britanije su česte, ali Henderson je bio Amerikanac pa su izgleda razlog za kavgu potražili negdje drugdje i sukobili se sa njim.

Zasad nisu poznati motivi koji su doveli do sukoba s tragičnim ishodom, a istraga je u tijeku.

Roditelji preminulog mladića izjavili su daje njihov sin u Grčkoj radio na snimanju fotografija za svoju modnu liniju.

''Bakari je volio provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima, putovati i upoznavati nove ljude. Uživao je u novim poslovnim poduhvatima i bio je inspiracija svima'', rekli su Hendersonovi.

Kopirati
Drag cursor here to close