Sastanak

Zaev s članovima Predsjedništva BiH: Trebamo jačati suradnju

Vijesti / Flash | 23. 07. 2017. u 12:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i dr. Mladen Ivanić su primili predsjednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. U makedonskom izaslanstvu s premijerom Zaevim je došlo pet ministara iz njegove vlade.

Sugovornici su konstatirali da između dvije prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja, štoviše, naglasili su da su politički odnosi izuzetno dobri. Najavljeno otvaranje izravne zrakoplovne linije između Sarajeva i Skopja, kao i potpisivanje niza sporazuma (kao što su priznavanje vozačke dozvole, prelazak granice s osobnom iskaznicom), ocijenili su kao temelj za daljnje unaprjeđenje ekonomske suradnje i trgovinske razmjene između dvije zemlje.

Makedonski premijer Zaev upoznao je članove Predsjedništva BiH s aktualnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj zemlji i njezinim euroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi Predsjedništva su izrazili zadovol?stvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako poslana snažna poruka cijeloj regiji da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti države i prosperitetu njezinih građana.

Sastanku je u ime predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića nazočio savjetnik Tugomir Čuljak, navodi se iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close