Sastanak

Wigemark o trenutnoj političkoj situaciji u Mostaru

Vijesti / Flash | 16. 11. 2016. u 15:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik GO SBB Mostara, Anel Kljako, primio je u prostorijama SBB-a Mostar šefa Delegacije Europske unije i specijalnog predstavnika u BiH, Veleposlanika Lars- Gunner Wigemarka.

Tijekom posjete razgovaralo se o pitanju Mostara i trenutnoj političkoj situaciji, priopćeno je.

Podsjećamo da je nedavno Wigemark u razgovoru za Bljesak.info se osvrnuo na neodržavanje izbora u Mostaru. Tada je rekao kako se Statut Mostara treba riješiti i kako se ovakvo stanje ne može nastaviti.

''Mislim da su ljudi u Mostaru obespravljeni, nemaju priliku ostvariti svoje temeljno demokratsko pravo. Situacija je neprihvatljiva. Istina je da postoji odluka Ustavnog suda koja se ne poštuje, istina je da pitanje postaje još složenije kada pogledate neke konkretne elemente u svemu tome, uključujući i odluke OHR-a o samom statusu grada, pa onda različita tumačenja odluke Ustavnog suda. Dakle, imate suprotstavljene stavove OHR-a i Ustavnog suda. Ustavni sud je Ustavni sud zemlje i onda se to veže na pitanje oko referenduma u RS i zato i jest tako veliko to pitanje referenduma jer se ono percipira kao aktivnost kojom se osporava rad Ustavnog suda. Pitanja poput Dana RS, državnih praznika, Statuta Mostara se zaista moraju rješavati. Ovo se više ne može nastaviti. Ne mogu da zamislim da bi ova zemlja mogla postati članica EU bez rješavanja ovih problema'', rekao je Wigemark za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close