Ivanićev savjetnik

Vučurević će biti veleposlanik BiH u Češkoj?

Vijesti / Flash | 04. 01. 2017. u 16:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević od studenog je angažiran na poziciji savjetnika Mladena Ivanića za sigurnost, a uskoro bi mogao na veleposlaničku dužnost u Republiku Češku.

Naime, ovu informaciju je za Moju Hercegovinu potvrdio sam Vučurević, te naglasio kako na ovoj dužnosti ostaje do daljnjeg, ali nije želio precizirati hoće tu biti do kraja Ivanićevog mandata.

Od izvora bliskog Predsjedništvu BiH, isti portal doznao je pak kako je izvjesno da će Vučurević biti angažiran na mjesto veleposlanika BiH u Republici Češkoj.

Iz istog izvora stigla je informacija da je za ovaj angažman dobio ''blagoslov'' sva tri člana Predsjedništva BiH.

Ovu informaciju Vučurević nije demantirao, ali je rekao kako je vrlo moguće da se to dogodi. No, nije želio precizirati rokove.

Rekao je kako je Republika Češka jedna od opcija.

Za veleposlanika BiH u Češkoj Predsjedništvo BiH predložilo je krajem kolovoza 2016. godine Ivana Šušnjara, vlasnika portala Poskok.info.

Međutim, kako je u studenom objavio Žurnal, Češka Republika gotovo tri mjeseca nakon što je Bosna i Hercegovina predložila za veleposlanika u ovoj zemlji Šušnjara nije dala svoj agreman na ovo imenovanje.

Bivša veleposlanica naše zemlje Danka Savić završila je svoj mandat i vratila se u BiH, a Šušnjar nije dobio agreman odnosno odobrenje Češke da bude veleposlanik.

Kopirati
Drag cursor here to close