Budak vs Šantić

Vučiću krivo zbog Šantićeve ulice u Mostaru

Vijesti / Flash | 04. 04. 2017. u 09:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako će Srbija nastaviti pomagati srpski narod u Mostaru i izgradnju Sabornog hrama.

"To je naš posao i naša obveza. Pomoći ćemo ljudima da mogu raditi, da mogu organizirati Šantićeve svečanosti na bolji i primireniji način", rekao je Vučić danas novinarima, nakon što je obišao Šantićevu sobu u Mostaru, koja je smještena u Ćorovića kući u kojoj se nalaze i Muzej Hercegovine i mostarska "Prosvjeta".

Vučić je istaknuo kako bi volio da škole u Mostaru ponovo nose Šantićevo ime.

"Žao mi je što to nije tako. Posebno mi je žao što je dio Ulice Alekse Šantića preimenovan u Ulicu Mile Budaka", rekao je Vučić.

Premijer Srbije navodi da mu nije teško da svakome na zemaljskoj kugli kaže da je grijeh uspoređivati Šantića i Budaka.

"Vjerujem da će taj veličanstveni pjesnik i čovjek koji je prenosio slobodarsku misao u našem narodu, ali u drugim sa kojima su Srbi živjeli u to vreme, dobiti zasluženu pažnju i mjesto ne samo u Mostaru, već i u Beogradu i na svakom drugom mjestu", rekao je Vučić, prenijela je Srna.

Premijera Srbije su kroz Ćorovića kuću proveli tajnik mostarskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Goran Kosanić i kustos Muzeja Hercegovina Emir Zvonić.

Kosanić je izrazio veliku zahvalnost Vučiću zbog posjete i podrške koju daje "Prosvjeti", ali i mostarskim Srbima.

Kopirati
Drag cursor here to close