istraga

Vučić poručio: Nije bilo pokušaja atentata

Vijesti / Flash | 30. 10. 2016. u 13:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić nije danas mogao potvrditi novinarima može li se oružje, nađeno blizu kuće njegove obitelji u beogradskom naselju Jajinci, može dovesti u vezu s pokušajem atentata i za večeras je najavio detaljnije rezultate istrage.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da "nije bilo pokušaja atentata", ali da je "čudno mjesto izabrano za ostavljanje oružja".

"Ako ne nađemo ništa, onda mi je jasno o čemu se radi, ali ne znam odakle dolazi. I dalje sam kao guska u magli, bez obzira na bezbroj teorija", rekao je Vučić, nepuna 24 sata nakon što su u subotu navečer nedaleko kuće njegove obitelji nađeni ručni bacač zolja, bombe i streljivo.

"Čudno je mjesto izabrano, možda se poklopilo...Pretpostavljam da je to netko slučajno ostavio, tamo se djeca igraju, moglo je stradati 20 djece. Pretpostavljam da nema veze sa mnom, ali taj tko je to ostavio mora dobiti ogromnu kaznu", rekao je Vučić.

On je rekao da je i ranije bilo incidenta, prijetnji i sumnji. "Mislim da tu stvarnih incidenata i nema, ali prepustit ću nadležnima. Znat ćemo večeras", rekao je Vučić.

Naglasio je da je "ponosan i sretan" što u posljednje četiri godine nije bilo nijednog političkog ubojstva u Srbiji i poručio da ga "neće ni biti".

Vučić je najavio da će "naknadno procijeniti" iduće poteze ako su dokaže da slučaj otkrivenog oružja ima veze sa ugrožavanjem njegove sigurnosti, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close