To nije igla

Vučić kaže kako nema informacija da Hrvatska posjeduje ruske rakete S-300

Vijesti / Flash | 16. 04. 2017. u 11:50 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski premijer i novoizabrani predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u nedjelju kako nema informacija da Hrvatska posjeduje ruske rakete S-300, ocijenivši "interesantnim" što je medijska kampanja o navodnom naoružavanju Hrvatske ruskim raketama krenula iz Zagreba.

"Interesantna mi je kampanja, ako krene iz zagrebačkih medija, a preuzmu je u Beogradu, sve mi je jasno. Čuli smo precizno i nedvojbeno objašnjenje ruskog veleposlanstva (u Zagrebu), a vjerujem da će se očitovati i rusko ministarstvo vanjskih poslova", rekao je Vučić.

Kako prenosi B92, Vučić je tijekom posjeta pripadnicima postrojba protuzračne obrane u Jakovu kod Beograda rekao kako nema informacija da Hrvatska posjeduje ruske rakete S-300.

"To nije igla, to je mnogo veći raketni sustav od ovog koji vidite ovdje", rekao je Vučić, aludirajući da se činjenica o raketama S-300 ne bi mogla sakriti od javnosti.

"Tko je s kim trgovao ne želim se miješati. A da li mi želimo ojačati zračnu obranu? Da, želimo, to ćemo i učiniti", poručio je Vučić, podsjetivši da je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio isporuku zrakoplova mig-29, tenkova i borbenih izviđačkih vozila.

"O S-300 nemamo dogovor, a ako vam to smijem reći - prvi put sam to spomenuo u razgovoru s Putinom i razgovarali smo o tome. Spomenuo sam i u razgovoru s (predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom) Lukašenkom", rekao je Vučić.

Večernji list je, ne navodeći izvore, napisao da je ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov nedavno pozvao u veleposlanstvo na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog poslovnog čovjeka koji se bavi trgovinom oružjem, kako bi ga pitao gdje su nestale rakete iz sustava S-300 koji je Rusija u prvoj polovici 90-tih godina navodno isporučila Hrvatskoj.

Veleposlanik Azimov reagirao je ustvrdivši da veleposlanstvo u Zagrebu nikada nikoga nije zvalo na razgovor u svezi s isporukom oružja Rusije Hrvatskoj, a rusko ministarstvo vanjskih poslova odbacilo je tvrdnje hrvatskih medija o isporukama naoružanja za Hrvatsku iz Rusije početkom 90-tih godina.

(FENA) N.M.

Kopirati
Drag cursor here to close