VSTVBiH kreiralo interaktivnu mapu o radu 80 sudova u BiH
Tehnoliške novine
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 15:16
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Informatizacija pravosuđa
0

Mapa prikazuje sve prvostupanjske i drugostupanjske sudove u BiH. Osim internet mogućnosti pregleda za sada je planiran razvoj Android aplikacije koja će omogućiti pregleda preko telefona.

Pokretanjem i puštanjem u rad interaktivne mape o radu 80 sudova u Bosni i Hercegovini kao dio web portala 'pravosudje.ba', Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) od danas uvodi još jednu tehnološku novinu u pravosuđu koja će građanima olakšati pristup sudovima, a rad sudova učiniti transparentnijim i efikasnijim.

Stranke u postupku, kao i javnost, moći će po prvi put, izvršiti uvid u izvještaje o protoku predmeta, realizaciji plana rješavanja predmeta i trajanju neriješenih predmeta u nadležnosti prvostupanjskih i drugostupanjskih sudova, bez prethodnog obraćanja sudovima ili VSTV-u BiH.

Izvještaji sadržavaju statističke podatke, isključivo su informativnog karaktera i preuzimaju se iz CMS-a (Sustav za automatsko upravljanje predmetima) na tjednoj osnovi zahvaljujući svakodnevnom radu zaposlenih u sudovima.

Mapa prikazuje sve prvostupanjske i drugostupanjske sudove u BiH. Osim internet mogućnosti pregleda za sada je planiran razvoj Android aplikacije koja će omogućiti pregleda preko telefona.

Ova vrsta inovacije su u skladu s reformom pravosuđa i predstavlja zajednički napor i suradnju predstavnika projekata "Unapređenje efikasnosti pravosuđa" koji su financirale Vlada Švedske i Norveške kao i "Konsolidacija i dalji razvoj pravosudnog komunikacijskog i informacijskog sustava - IPA 2012", koji je financirala Europska unija da se rad sudova približi strankama, kao i da se javnosti omogući uvid u njihov rad'', priopćeno je iz VSTV-a.

 

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.