Dobar tek

Vojska ne jede kašikom: Treba pojesti 300 tona konzervi

Vijesti / Flash | 01. 08. 2016. u 07:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 300 tona raznih konzervi, mesnih narezaka, ribe, paštete i druge konzervirane hrane u skladištima Oružanih snaga BiH mogu se pokvariti jer je ta količina 10 puta veća od potreba ove vojne formacije, a dijelu konzervi rok trajanja ističe do kraja ove i sljedeće godine, pišu Večernje novosti.

Zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić rekao je kako se očigledno nije radilo po zakonu i da će istrajati da pronađe odgovorne, prenijela je Srna.

''Nabavka ovolike hrane je plaćena iz proračuna i potrošeni su milijuni, a koji će sada propasti", dodao je Jerinić.

Članica Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za obranu i sigurnost Dušanka Majkić rekla je da je problem s viškom konzervi dokaz da se javne nabavke u Ministarstvu obrane rade mimo zakona.

Navela je kako to potvrđuju revizorski izvještaji na nekoliko stranica, gdje se ukazuje na propuste prilikom nabavke robe za Oružane snage BiH.

Majkić je rekla da Oružane snage BiH, koje zajedno s Ministarstvom obrane BiH godišnje "koštaju" proračun 330 milijuna KM, mogu unaprijediti rad pronalaženjem novca koji bi se uložio u bolju organizaciju vojske ili drastičnim smanjenjem broja pripadnika sa sadašnjih 10.000 ljudi.

Načelnik Stožera zajedničkog zapovjedništva Oružanih snaga BiH Ante Jeleč potvrdio je da je informacija konzervama točna, dodajući kako se vojska ne žali zbog toga što jede hranu iz konzervi češće nego obično.

Jeleč je rekao kako pripadnici Oružanih snaga nisu gladni, ali da očekuju da se situacija s hranom poboljša.

Kopirati
Drag cursor here to close