Bileća

Vojsci BiH ukradeno 14 pištolja

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 12:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oružanim snagama Bosne i Hercegovine netko je ukrao 14 pištolja, objavljeno je iz Ministarstva obrane.

Naime, pripadnici Oružanih snaga BiH su prilikom vršenja svojih redovnih zadaća fizičkog osiguranja materijalnih sredstava, naoružanja i streljiva u skladištima vojarne Bilećki borci u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata OS BiH od strane za sada nepoznatih počinitelja.

''Odmah po saznanju za ovaj vanredni događaj na lice mjesta upućeni su pripadnici vojne policije OS BiH, radi osiguranja uvjeta za provedbu istrage. Tom prigodom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u predmetnom objektu, gdje je utvrđen nedostatak 6 pištolja MAKAROV 9 mm, 8 pištolja APi M84 7,65 mm, 8 okvira malih za APi M84 7,65 mm, 8 okvira velikih za APi M84 7,65 mm te 3 okvira za pištolj MAKAROV 9'', navodi se u priopćenju.

Trenutno je u tijeku provedba istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH koju provode pripadnici vojne policije OS BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA (terenski ured u Mostaru) i Policijske postaje Bileća MUP Republike Srpske.

''Usporedno s tim, a sukladno Zakonu o obrani BiH, Zakonu o službi u OS BiH kao i važećim podzakonskim aktima, OS BiH su odmah putem linije vođenja i zapovijedanja pokrenule istražne radnje koje tretiraju stegovnu odgovornost djelatnih vojnih osoba u vršenju djelatne vojne službe u OS BiH'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close